13.02.19 DIB Nyheder

Nye tal: Vi lever længere. Derfor skal vi arbejde længere

En 60-årig dansker kan i dag forvente at leve to år længere, end en 60-årig kunne forvente for ti år siden. Derfor skal vi holde fast i principperne bag velfærdsaftalen, mener DI.

En 60-årig mand har i dag udsigt til at leve til han er 82 år, mens en 60-årig kvinde kan forvente at blive 85 år. Det er for begge køns vedkommende næsten to år mere, end en 60-årig kunne forvente at leve for blot ti år siden, viser Danmarks Statistiks tal for udviklingen i middellevetiden.

Da et flertal i Folketinget vedtog velfærdsaftalen i 2006, havde man et langsigtet mål om, at folkepensionsalderen skulle sættes efter udviklingen i levetiden. Sigtepunktet var, at 60-årige i gennemsnit skulle opnå 14,5 år på folkepension.

Med stigningen i middellevetiden har 60-årige mænd i gennemsnit udsigt til 15 år på folkepension, mens det er 18 år for kvinderne. Steen Nielsen, Vicedirektør

- Siden velfærdsaftalen blev indgået, er levetiden steget endnu mere, end man forventede. En 60-årig kan i dag regne med af få folkepension som 67-årig. Med stigningen i middellevetiden har 60-årige mænd i gennemsnit udsigt til 15 år på folkepension, mens det er 18 år for kvinderne. I gennemsnit svarer det til 16,5 år. Det er to år mere end sigtepunktet i velfærdsaftalen, siger Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

- Vi lever længere og længere, og alt tyder på, at det er en udvikling, der vil fortsætte. Derfor skal vi også arbejde i længere tid. Vores samfund og økonomi vil blive ramt hårdt, hvis færre personer på arbejdsmarkedet til at forsørge et stigende antal, som står uden for. Derfor er det vigtigt, at vi holder fast i principperne bag velfærdsaftalen og ikke indfører nye ordninger, som sender arbejdsdygtige danskere på tidlig pension, siger Steen Nielsen

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold