27.02.19 DIB Nyheder

Nye tal: Virksomhederne er bekymrede for fremtiden

Væksten i europæisk økonomi er ved at tage af. De danske virksomheder er derfor usikre på om væksten vil fortætte, viser konjunkturbarometeret.

Industrivirksomhederne er usikre på, om væksten vil fortsætte. Antallet af virksomheder, som forventer fremgang, er faldet til -6 i februar, viser konjunkturbarometeret fra Danmarks Statistik.

- Bekymringen for fremtiden stiger i takt med, at væksten i europæisk økonomi bremser op. Men de danske virksomheder ser heldigvis mere positivt på fremtiden, end man gør i virksomhederne i resten af Europa. Det kan skyldes, at eksporten af medicin og fødevarer, som fylder meget i den danske eksport, er mindre afhængig af konjunkturerne, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk industri.

Bekymringen for fremtiden stiger i takt med, at væksten i europæisk økonomi bremser op Morten Granzau, økonomisk politisk chef

- De svage væksttal på flere af vores vigtige eksportmarkeder har blandt andet ramt elektronikindustrien og træ- og papirindustrien. Men medicinalindustrien, der er knap så følsom over for de svigende konjunkturer, har en stabil tilgang af ordrer og har positive forventninger til fremtiden, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold