Industritekniker Mette Bak Jensen interviewes af TV2 Fyn, da hun bliver hædret med DI Fyns Lærlingepris.

Foto: Allan Munch Mortensen
13.03.19 DIB Nyheder

100 procent nøjagtig lærling vinder DI-pris

På virksomheden REA Automatdrejning ApS i Otterup måler de ansatte med en præcision på helt ned i 1000-dele af en millimeter. Kan man forlange det af en ung lærling? Ja, når det gælder industritekniker Mette Bak Jensen kan man.

Præcision kombineret med dygtighed og hjælpsomhed overfor kollegerne betyder, at industritekniker Mette Bak Jensen bliver hædret med DI Fyns Lærlingepris.

Da Mette Bak Jensen i sidste uge med et flot 12 tal fik sit svendebrev som Industritekniker, fik hun oven i købet sikret sig fast arbejde på REA Automatdrejning ApS.

- Vi er virkelig glade for, at Mette vil blive her hos os efter endt uddannelse. Mette indgår med tre andre dygtige industriteknikere, der også for nylig er blevet færdige med deres læretid hos os, i en stærk trup af unge meget kompetente nye medarbejdere. Mette er ud over at være fantastisk dygtig også en meget værdsat og efterspurgt kollega. Hun går ydmygt til sin opgaver og løser dem altid omhyggeligt og meget pligtopfyldende, siger direktør Lone Demant Nielsen fra REA Automatdrejning ApS.

Læs også: Energisk elektrikerlærling vinder DI-pris

REA Automatdrejning ApS er et godt eksempel på en virksomhed, som tager ansvar for, at vi har adgang til dygtige medarbejdere i fremtiden. Poul Strandmark, formand for DI Fyn

Brug for flere som Mette

Hos REA Automatdrejning ApS har de et lærlingeprogram med praktikpladser inden for industritekniker som er en høj prioritet.

Det er ifølge DI Fyn nødvendigt med sådanne ansvarlige virksomheder. Faglærte medarbejdere er et must for fremtidens vækst, men de er også en mangelvare. Det gælder for industriteknikere, men også for eksempelvis mekanikere, elektrikere, klejnsmede og plastmagere. Derfor har virksomhederne brug for flere unge som Mette, der har mod på og lyst til at tage en erhvervsuddannelse. Og de unge har også brug for virksomheder, der har gode praktikpladser.

- REA Automatdrejning ApS er et godt eksempel på en virksomhed, som tager ansvar for, at vi har adgang til dygtige medarbejdere i fremtiden. Heldigvis er der flere og flere virksomheder, som gør det godt på lærlingeområdet. Men det er vigtigt, at vi også får de sidste med. Det er nemlig ude på virksomhederne, at de unge finder ud af, hvordan faget fungerer i virkeligheden, og hvordan det er at være på arbejdsmarkedet. Og det er der, de får de gode oplevelser, som kan inspirere venner og søskende til at søge en erhvervsfaglig karrierevej, siger Poul Strandmark, formand for DI Fyn.
Læs også: Mikkeline har fået tre tilbud om lærepladser

Fakta

Fakta om lærlingeprisen 

- DI Fyns Lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.

- Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI’s ca. 800 medlemsvirksomheder på Fyn.

- Mette Bak Jensen er 27 år gammel, hun bor i Odense og er uddannet fra Syddansk Erhvervsskole, Odense.

Allan Munch Mortensen

Allan Munch Mortensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3964
  • Mobil +45 3083 1077
  • E-mail amo@di.dk

Relateret indhold