I IT-branchen og i industrien er det over halvdelen af virksomhederne, der tvinges til at producere mindre, fordi der mangler medarbejdere, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Foto: Getty
26.03.19 DIB Nyheder

Antallet af forgæves rekrutteringer er det højeste i 10 år

70.300 gange det sidste halve år, er det ikke lykkedes danske arbejdsgivere at finde den rette kandidat til et job. Det er bittert for både virksomheder og dansk økonomi, siger DI.

Private og offentlige arbejdsgivere måtte 70.300 gange i løbet af det sidste halve år opgive at finde den rette kandidat til et job viser en ny rekrutteringsundersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er det højeste niveau i de sidste 10 år, og tallet er steget med 3.600 fra seneste halvårsperiode.

- Virksomhederne havde i forvejen svært ved at finde medarbejdere, og de seneste måneder er det kun blevet endnu sværere. Det begrænser virksomhedernes muligheder for at gribe de gode afsætningsmuligheder. I IT-branchen og i industrien er det over halvdelen af virksomhederne med rekrutteringsudfordringer, der tvinges til at producere mindre, fordi der mangler medarbejdere, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Han mener, det bør få en alarmklokke til at ringe hos politikerne, som har en klar fælles opgave om at sikre nok medarbejdere til virksomhederne.

- Det er bittert for virksomhederne at skulle sige nej tak til ordrer – og det er bittert for dansk økonomi. Vi har brug for flere kvalificerede udenlandske medarbejdere, vi har brug for at få alle arbejdsdygtige mennesker i job, og så har vi brug for de ældre medarbejdere, som har sikret en stor del af væksten de seneste år, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Læs også: Ny kortlægning: Virksomhederne bidrager med 550 mia. til velfærden

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold