Zanne Burø: Som leder er man en rollemodel, der også bør vise, at man ikke er perfekt.

Compas Group
21.03.19 DIB Nyheder

Månedens profil: 5 spørgsmål til Zanne Burø

Adm. direktør Zanne Burø, Compass Group A/S, blev  29. januar indvalgt i bestyrelsen for Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA)

Hvorfor har du sagt ja til at indtræde i SBA?

Fordi jeg gerne vil bruge min indflydelse til at forbedre muligheden for at drive servicevirksomheder. Det indebærer også at sikre ordentlige vilkår for medarbejderne og styrke fokus på at skaffe nok elev- og praktikpladser. Vi kan gøre langt mere sammen som branche end hver for sig. Servicenormen er en afgørende brik, for der er desværre stadig brådne kar i branchen.

Hvad betyder det for dig at deltage i dette arbejde?

Det betyder, at jeg tager min rolle som  virksomhedsleder alvorligt, fordi rollen forpligtiger mig til at tage et ansvar. Det er afgørende at være aktiv et sted, hvor man tænker mere holistisk på både medarbejdere, arbejdsgivere og marked.

Er der mærkesager du vil kæmpe særligt for?

Jeg vil kæmpe for fremtidens arbejdspladser, hvor vores branche bliver den fedeste branche at arbejde i. Derfor skal vi sikre, at branchen får de bedst kvalificerede medarbejdere. Det er en stor mærkesag, men det skal man ikke lade sig bremse af.

Hvordan kan du bruge erfaringer fra dit job hos Compass Group i SBA?

Jeg har været i branchen i over 20 år, og forstår værdikæden i treenigheden mellem arbejdsgiver, medarbejdere og marked. Den erfaring vil jeg bruge aktivt.

Hvad driver dig som erhvervsleder?

Der er mange ting, men helt fundamentalt er det altid min ambition at levere gode resultater. Det er et stort ansvar – særligt for de medarbejdere, som skaber den udvikling. At udvikle mennesker udover hvad de selv tror de er i stand til, er min store drivkraft.

Og så er jeg ikke perfekt. Det er der ingen, der er - og det mener jeg er vigtigt, at man, som rollemodel også viser. Det har jeg gjort til et aktiv i min lederrolle i den forstand, at vi bedst stræber efter det perfekte, når vi arbejder sammen i virksomheden. Det er med i mine visioner for at skabe Danmarks bedste arbejdspladser. 

Kort om Zanne Burø: 44 år. Har været otte år i lederroller hos Compass Group i Danmark. Siden april 2017 som adm. direktør. Forinden ansat hos ISS. 

Læs også: DI Business Nyt om Navne

Simon Dyhr

Simon Dyhr

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3634
  • Mobil +45 6169 7621
  • E-mail sidy@di.dk

Relateret indhold