29.03.19 DIB Nyheder

Nye tal: Lav ledighed gør det svært at rekruttere medarbejdere

Ledigheden er fortsat på det laveste niveau i 10 år. Virksomhederne har brug for, at alle kræfter kommer i spil, mener Steen Nielsen, underdirektør i DI.

Ledigheden var stort set uændret i februar med 103.100 personer, hvilket er 100 personer mere end i januar. Dermed ligger ledigheden stadig på det laveste niveau i 10 år. Ledighedsprocenten er 3,7 pct., viser tal fra Danmarks Statstik.

- Ledigheden ændrede sig stort set ikke i februar. Dermed ligger den fortsat på det laveste niveau i 10 år, og vi forventer, at der fortsat vil blive skabt nye job i 2019. De ledige har rigtig gode muligheder for at finde arbejde, siger underdirektør, Steen Nielsen, DI.

- Langt de fleste ledige kommer hurtigt i arbejde igen. Det er rigtig positivt.  Men den meget lave ledighed har den bagside, at virksomhederne får sværere ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Vi har brug for at få alle de mennesker i arbejde, som er i stand til det.  Og  det er ikke engang nok. Det er også vigtigt, at vi kan tiltrække endnu flere kvalificerede udenlandske medarbejdere, og at de ældre medarbejdere fortsætter med at arbejde længere, siger underdirektør, Steen Nielsen, DI.

- 70.300 gange i løbet af det seneste halve år har arbejdsgivere oplevet, at de ikke kunne få besat en stilling med en kvalificeret medarbejder. Det er et problem for den enkelte arbejdsgiver, og det begrænser vores fælles velfærd, fordi det lægger en dæmper på væksten, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold