07.03.19 DIB Nyheder

NYE TAL: Industrien trodser international uro

Industriens produktion faldt en lille smule i januar. Men de danske virksomheder har det seneste år klaret sig bedre end virksomhederne i vores nabolande.

Industriproduktionen faldt med 0,6 procent i januar. Men produktionen (ekskl. medicinalindustri) begynder 2019 på et niveau, der ligger 3,2 procent højere end i januar 2018, viser tal fra Danmark Statistik.

- Industriens produktion faldt lidt i januar, men det skal ses i lyset af en ekstraordinær god afslutning på 2018. De danske industrivirksomheder trodser dermed de negative tendenser, der hersker i flere af vores nabolande, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk industri (DI).

Virksomhederne har stadig en tro på, at produktionen vil stige, men forventningerne er dykket til laveste niveau siden marts 2018 Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Danske industrivirksomheder har over det seneste år klaret sig bedre end virksomhederne i Tyskland, Frankrig, Italien og Storbritannien. Men den svage udvikling i industriproduktionen i de store europæiske lande er bekymrende, og det vil i sidste ende ramme Danmark siger Morten Granzau.

- Industrivirksomhederne sælger hovedparten af deres produkter til udlandet. Der er især mange danske virksomheder, som er underleverandører til store tyske virksomheder. Derfor er det bekymrende, at væksten i Europa er på vej ned. Den store tyske industrimotor viser svaghedstegn, og det trækker op til et hårdt Brexit, siger Morten Granzau.

- Industriens ordrebeholdning er faldet over det seneste halve år, og flere varer er blevet lagt på lager. Virksomhederne har stadig en tro på, at produktionen vil stige, men forventningerne er dykket til laveste niveau siden marts 2018. Derfor skal vi nok være forberedt på en lavere vækst i år, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold