14.03.19 DIB Nyheder

Nye tal: Danmarks sundhedsindustri skal være verdens bedste til kunstig intelligens

Kunstig intelligens rummer kæmpe muligheder for de danske virksomheder – ikke mindst i udviklingen af sundhedsløsninger. Større behandlingskomfort og hurtigere og mere præcis diagnosticering er bare nogle af de fordele, det bringer med sig, og i Danmark skal vi være de bedste til at udnytte det kæmpe potentiale.

Regeringen præsenterede i dag sin strategi for kunstig intelligens i Danmark ved Digitalt Topmøde. Kunstig intelligens har store perspektiver i Danmark, ikke mindst i sundhedsindustrien, mener DI.

- Kunstig intelligens og data bliver helt centrale for fremtidens sundhedsløsninger Mie Rasbech, Chef for DI Life Science

- Danmark skal sidde allerforrest i bussen, når det gælder kunstig intelligens, og særligt på sundhedsområdet. Det skal være danske virksomheder, der udvikler fremtidens digitale løsninger – både til fru Jensen i Sønder Omme og til Tagami San i Japan. Derfor er det så positivt, at regeringen nu sætter skub i udviklingen, siger sundhedspolitisk chef, Mie Rasbech.

- Kunstig intelligens og data bliver helt centrale for fremtidens sundhedsløsninger. Allerede i dag bidrager billedgenkendelse til hurtigere og mere præcis diagnosticering af f.eks. hudsygdomme. Og talegenkendelse kan identificere borgere med hjertestop ved akutopkald. Vi skal videre ad den vej med digitale sundhedsløsninger i verdensklasse, siger DI’s sundhedspolitiske chef.

- Sammensætningen af vores befolkning er i forandring, og det betyder bl.a. flere ældre med behandlingsbehov og flere med kroniske sygdomme. Mange kan med fordel behandles i eget hjem i stedet for på sygehuset. Det er bedre for den enkelte og bedre for sundhedsvæsenet. Men vi skal have udviklet flere løsninger til det formål, og her bliver data og kunstig intelligens afgørende, siger DI’s Mie Rasbech.

- For at vi kan iføre os den digitale førertrøje på sundhedsområdet, er det helt centralt, at virksomhederne har adgang til offentlige data og til medarbejdere med de rette kompetencer. Det er begge områder, som regeringens strategi har specifikt fokus på – og det er både nødvendigt og godt, siger Mie Rasbech.

Med 24 initiativer og 60 mio. kr. i perioden 2019-2027 er visionen, at Danmark skal gå forrest med ansvarlig udvikling og anvendelse af kunstig intelligens. Og at Danmark er både konkurrencedygtig og opnår indflydelse på udviklingen inden for kunstig intelligens.

Mie Rasbech

Mie Rasbech

Chef for DI Life Science

  • Direkte +45 3377 3936
  • Mobil +45 2892 4410
  • E-mail mras@di.dk

Relateret indhold