28.03.19 DIB Nyheder

Nye tal: Fald i erhvervstilliden bremset op

Nyt konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik viser, at det seneste halve års fald i erhvervstilliden blev bremset op i februar og marts.

- Humøret i dansk erhvervsliv faldt i efteråret 2018 på grund af stigende international uro. Det er dog positivt, at den seneste tids uro ikke har fået humøret til at falde yderligere i det nye år, og dagens tal for marts er også stort set uændret, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk industri.

Industrivirksomhederne forventer at øge deres produktion i de kommende måneder.  

- På trods af global afmatning så har de danske industrivirksomheder stadig positive forventninger til produktionen. Det kan blandt andet skyldes, at medicin, som fylder meget i dansk industri, er mindre afhængig af konjunkturerne og dermed er mindre påvirket af den globale afmatning, siger Morten Granzau.

- De seneste tal for industriproduktion, eksport og beskæftigelse har været ganske pæne, så forhåbentlig kan de positive tendenser fortsætte.

-Hvis opbremsningen på vores eksportmarkeder fortsætter, så er det dog svært at se for sig, at vi ikke også herhjemme kommer til at opleve lavere vækst i produktion, omsætning og dermed i antallet af nye arbejdspladser, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold