Techtopia #95 handler om de kvinder, der har - og stadig er  - med til at tegne vores allesammens internet.

11.03.19 DIB Nyheder

Podcast: Internettets glemte kvinder

Historien om internettets skabelse er altid en historie om mandlige alpha-nørder i en garage. Men hvor er kvinderne? Der var nemlig masser af kvinder i den historie. Podcast Techtopia sætter fokus på kvinder i teknologi i anledning af kvindernes internationale kampdag i fredags.

Internettet og kvinder – nej vel? Til trods for, at der var og er masser af kvinder, der tegner internettet. De får bare ikke megen opmærksomhed.

I anledning af kvindernes internationale kampdag fredag d. 8. marts 2019, taler Techtopia med den amerikanske forfatter og rockmusiker Claire Evans, der fortæller de glemte kvinders historie i bogen "Broadband", hvor hun har støvet en række fascinerende historier om kvindelige computernørder op. 

Du kan også møde Lisa Deluca fra IBM, som ikke er glemt men yderst aktiv. I en alder af kun 35 har hun allerede en kometkarriere og et alenlangt CV, som en af techbranchens mest erfarne, yngre kvinder. Hun er bl.a. en af IBM's mest produktive kvindelige opfinder nogensinde med mere end 600 patentansøgninger til dato på verdensplan - 400 er godkendt.

Medvirkende:
Claire L. Evans, forfatter, journalist, musiker
Lisa Deluca, Master Inventor og Director of IoT Building Insights, IBM

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold