Der er valg til Europa-Parlamentet hvert 5. år. Vælgerne i EU-landene skal denne gang vælge 705 nye medlemmer, som skal sidde i Europa-Parlamentet for perioden 2019-2024.

Foto: Getty Images
25.03.19 DIB Nyheder

Valgkamp: DI sætter spot på Europa-Parlamentsvalget

Dansk Industri lancerer i dag et nyt site, der sætter fokus på Europa-Parlamentsvalget og dets betydning for danske virksomheder.

Der er valg i sigte. Ikke blot på Christiansborg, men også i EU. Den 26. maj skal danskerne bestemme, hvem Danmarks 14 nye Europaparlamentarikere skal være.

Men hvad skal Danmarks 14 nye repræsentanter i EU arbejde for, hvis det skal bidrage til vækst og udvikling i Danmark og i de danske virksomheder? Det giver Dansk Industri (DI) svar på i et netop lanceret website med ni anbefalinger til EU’s arbejde i de kommende år.

Europapolitisk chef i DI Anders Ladefoged håber, at valgsitet kan inspirere de danske kandidater til Europa-Parlamentsvalget, når de i valgkampen også gerne vil debattere de forhold, der for alvor rykker for dansk erhvervsliv.

- Hvis Danmark også fremover skal være et af de bedste og tryggeste steder i verden at leve, arbejde og drive virksomhed i, så skal vi finde nye løsninger – både i Danmark, i EU og i virksomhederne. Og her kommer de nye Europa-Parlamentarikere til at spille en afgørende rolle. De kan være med til at skabe de løsninger, der sikrer fortsat fremgang for Danmark og dansk erhvervsliv, siger han.

Besøg DI’s nye EP-valgsite

Vores EU-medlemskab har spillet en afgørende rolle for, at Danmark i dag er et godt og velstående samfund Anders Ladefoged, Underdirektør

Sammen er vi bedst

DI’s ni anbefalinger til EU handler blandt andet om:

- at skabe et endnu bedre indre marked i EU med endnu større muligheder for de danske virksomheder

- at EU går forrest i den grønne omstilling

- At EU samarbejder om en fælles skattepolitik.

Ifølge Anders Ladefoged har de ni anbefalinger det til fælles, at de adresserer meget forskellige udfordringer, som bedst løses i samarbejde med vores naboer i EU.

- Hvis vi skal løse de store og globale udfordringer, kommer vi ikke uden om at samarbejde med de andre lande i EU og i resten af verden, siger han.

550.000 danske job afhænger af EU

Anders Ladefoged peger samtidig på, at EU medlemsskabet både nu og fremtiden er helt afgørende for dansk erhvervslivs succes.

- Vores EU-medlemskab har spillet en afgørende rolle for, at Danmark i dag er et godt og velstående samfund. EU’s indre marked og handelsaftaler med lande uden for Europa har åbnet store muligheder for danske virksomheder, som de og deres medarbejdere dygtigt har omsat til ordrer, eksportkroner og arbejdspladser, siger han. 

Læs også: Kamstrup: Nyt Europa-Parlament skal være voldsomt ambitiøse på energi og klima

Fakta

9 ANBEFALINGER TIL EU

Et nærmarked med endnu større muligheder for danske virksomheder

Flere aftaler om reguleret frihandel

En ambitiøs klima- og energipolitik

Et renere miljø og bæredygtig brug af ressourcer

Digitalisering til gavn for borgere og virksomheder

Fri bevægelighed for medarbejdere i EU

Et tryggere Europa for borgere og virksomheder

Stærke ydre grænser og åbne indre grænser

Bedre fælles skattekontrol og opgør med ulovlig statsstøtte

Læs mere på EU-valget 2019

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold