Torben Larsen har en stærk holdning til sine lærlinge. Som CEO og medejer af stålproducenten Give Steel ser han det som sin opgave, at give  unge en god start på deres arbejdsliv.

Video: Marie Victoria Nedergaard
26.03.19 DIB Nyheder

Video: Give Steel: ”Vi har ansvaret for at få de unge udlært”

Stålproducenten har 20 lærlinge af gangen på fabrikken i Brande - og sorterer ingen fra. CEO og medejer Torben Larsen mener, det er virkelig givende for ham som arbejdsgiver, at give de unge en uddannelse.

Hos Give Steel A/S i Brande er hver 17. medarbejder en lærling. Og det er helt bevidst forklarer stålproducentens CEO og medejer Torben Larsen.

- Jeg mener helt klart, at det er vores opgave som arbejdsgiver at give de her unge mennesker en uddannelse og en chance for at komme i gang med deres arbejdsliv, siger han.

Hvert år kommer fem udlærte lærlinge ud fra stålfabrikken. Hovedparten af de udlærte fortsætter til andre virksomheder, men det generer ikke Torben Larsen.

- Som virksomhed har vi ansvaret for at få de her unge udlært. Og det er virkelig givende for mig også som arbejdsgiver, siger CEO og medejer af Give Steel.

Læs også: Video: Fokus på forbedring fik stålvirksomhed fra 7 til 329 medarbejdere

Sorterer ingen fra

I udgangspunktet tilbydes alle, der søger hos Give Steel, en lærlingeplads. Skulle flere unge ansøge, end der er pladser, har stålproducenten en kø-ordning.

Vi sorterer ingen fra. Heller ikke dem med en lidt broget baggrund. Torben Larsen, CEO og medejer af Give Steel A/S

Indstillingen hos Give Steel er, at alle medarbejdere er værdiskabende – uanset deres baggrund. Derfor regner Torben heller ikke i kroner og øre på, om der er omkostninger ved lærlinge.

- De ressourcer, vi bruger, er menneskelige ressourcer. Det er nok at interesse sig for dem. Vi oplever ikke en omkostning forbundet med kroner og øre i vores lærlinge, siger han.

Læs også: ”Lærlinge skal ikke bare bore huller i noget”

Er der problemer, taler vi om det

Hvert år kommer fem udlærte lærlinge ud fra stålfabrikken, og fem nye starter.

Det er Torben Larsens erfaring, at der er usandsynligt få problemer med at have de unge mennesker ansat.

Værkfører på Give Steel giver ham ret.

Kristian Eliseholm er værkfører og lærlingeansvarlig. Han fortæller, at han er stor tilhænger af, at Give Steel giver plads til mennesker i alle afstøbninger.

- Vi er her alle sammen på lige fod. Det giver mig en masse personligt, når vores lærlinge udvikler sig. Vi møder lærlingene, hvor de er i livet, og hvis der er nogle problemer, så tager vi en snak om det, siger Kristian Eliseholm.

Siden Torben Larsen overtog Give Steel sammen med sin partner Teil Bechmann tilbage i 2004, er medarbejderstaben vokset fra 7 til 329, mens omsætningen er blevet 70 gange så stor.

Læs også: Det giver ekstremt god mening med it-lærlinge

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold