Brian Gottorp Jeppesen mener, at vi i Danmark har et kæmpe potentiale i SMV’er, der ikke har samme forståelse for digitalisering som de større virksomheder.

Foto: Anders Bach
24.04.19 DIB Nyheder

Direktøren udfordrer Christiansborg: Digitalisér SMV’erne

Seks erhvervsordførere kommer med deres bud på, hvordan SMV’er kan drage fordel af digitaliseringens potentialer. Adm. direktør i Mjølner Informatics, Brian Gottorp Jeppesen efterspørger lavpraktiske og enkle løsninger til SMV’er.

Hvad vil I som politikere gøre for at digitalisere de ikke-digitaliserede SMV’ere og sørge for, at de kender til deres mere lavpraktiske muligheder inden for digitalisering?

Sådan spørger Brian Gottorp Jeppesen, adm. direktør i it-virksomheden Mjølner Informatics, partiernes erhvervsordførere.

Brian Gottorp Jeppesen oplever ofte, at digitalisering udelukkende portrætteres som banebrydende, ny teknologi inden for 3D-print, robotter eller kunstig intelligens.

- Mange SMV’er er meget langt fra den form for digitalisering, og udviklingen skal for dem derfor foregå langt mere lavpraktisk med mere enkle, digitale løsninger, siger han.

Læs også: Direktøren udfordrer Christiansborg: Styrk e-handlen

Erhvervsordførerne svarer

Torsten Schack Pedersen, Venstre
Statistisk er kun hver tredje SMV såkaldt ”avanceret digital”, og det forsøger vi at ændre. Derfor har vi udarbejdet Strategi for Danmarks digitale vækst sammen med en ny erhvervsfremmelov. Heri tager vi afsæt i digitaliseringens muligheder, så SMV’er fordres til at udnytte teknologien bedst muligt.

Thomas Jensen, Socialdemokratiet
Mindre virksomheder kan være tilbageholdende med at investere, hvis det er for omkostningsfuldt. Derfor vil vi forhøje afskrivningsgrundlag for SMV’er for at understøtte investeringer i nye maskiner og it-udstyr. Vi forslår også, at der investeres i opkvalificeringen af medarbejdere, så de får de rigtige kompetencer. Både til gavn for den enkelte medarbejder og for virksomheden.

Rasmus Nordqvist, Alternativet
Bedre adgang til digitale løsninger og rådgivning om samme er afgørende for, at SMV’er kan vokse også ud over Danmarks grænser. En god løsning ville være at oprette internationale iværksætterhuse, hvor moderne teknologi, rådgivning og internationalt samarbejde kunne hjælpe SMV’er med at komme ud over rampen.

Rune Frøsig Osmundsen, Partiet Klaus Riskær Pedersen
Der skal i stigende grad fokus på digitaliseringsmulighederne. Konkret er det vores vurdering, at semi-organiseret vidensdeling og fællesskab/netværk er vejen frem for at fremme forståelsen for de muligheder, der kan ligge i teknologien. Om svaret er online platforme, konferencer, lokalarrangementer, netværksmøder eller noget helt tredje er svært at sige.

Anders Johansson, Det Konservative Folkeparti
Digitalisering i erhvervslivet er noget, som vi har et enormt stort fokus på. Erhvervsstyrelsen har digitalisering som et af sine fokusområder, og regeringen arbejder tæt sammen med erhvervslivet om at fremme digitaliseringen. Det gælder både ift. at dele viden og analyser, men også ift. at skabe de bedst mulige rammevilkår for digitalisering.

Hans Kristian Skibby, Dansk Folkeparti
I DF vil vi sikre gode rammer for digitalisering og ny teknologi. I 2018 aftalte vi eksempelvis med regeringen at styrke digitaliseringen i danske virksomheder via en bred indsats med bl.a. styrket digitalt vækstmiljø, digitale kompetencer, digitalt løft af SMV’er og data og it-sikkerhed. Puljen er på 125 mio. kr. årligt i perioden 2019-2025 til udmøntning af strategiens initiativer.

DI Business har rettet henvendelse til Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Nye Borgerlige, der ikke har haft mulighed for at svare.

Læs også: Ejeren udfordrer Christiansborg: Gør offentlige udbud fair

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold