S-ordfører Mattias Tesfaye og erhvervsminister Rasmus Jarlov  drøftede ISS' behov for udenlandske medarbejdere ved vælgermøde 12. april.

Foto : Søren Nielsen
30.04.19 DIB Nyheder

ISS-boss til politikere: I har et medansvar

ISS  lagde hus til vælgerdebat op til Folketingsvalget, hvor  erhvervsminister Rasmus Jarlov  (K) og  S-ordfører Mattias Tesfaye debatterede udenlandsk arbejdskraft.

Adm. direktør for ISS Danmark, Flemming Bendt, kæmper med at finde nok danske og udenlandske medarbejdere. Og det politiske klima i Danmark gør det ikke nemmere.

Det slog ISS-chefen fast i sin velkomstbemærkning til vælgermøde hos ISS i Søborg 12. april, hvor han havde inviteret erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Mattias Tesfaye, til åben debat.

– I har et medansvar for at sikre, at vi har medarbejdere nok. Det giver ikke mening, at de, som er integreret i det danske samfund, sendes ud igen, selv om de skaber en fantastisk værdi, sagde Flemming Bendt.

Dermed var banen kridtet op til en debat om mangel på medarbejdere – især udenlandske – som ISS er dybt afhængig af. Mattias Tesfaye opfordrede til at finde folk i andre EU-lande.

Læs også: Danmark tjener millioner på ISS’ jobindsats

Det giver ikke mening, at de, som er integreret i det danske samfund, sendes ud igen, selv om de skaber en fantastisk værdi. Flemming Bendt, adm. direktør, ISS Danmark

Hvis ikke nu, sker det aldrig

Dermed var banen kridtet op til en debat om mangel på medarbejdere – især udenlandske – som ISS er dybt afhængig af. Mattias Tesfaye opfordrede til at finde folk i andre EU-lande.

– Vi ser ingen grund til, at åbne det danske arbejdsmarked for ikke-europæere, hvis det er for at slå græs, køre bus eller mure huse. Det kan vi håndtere med dem, som er i EU, sagde S-ordføreren.

Rasmus Jarlov var mere åben overfor Flemming Bendts ønske.

– Vi siger nej til velstand, når vi siger nej til at lukke medarbejdere ind, der er en gevinst for samfundet, fordi de betaler skat og bidrager til fælleskabet, sagde ministeren.

Begge politikere har besøgt flere virksomheder i den seneste tid, hvor netop manglen på medarbejdere var beskrevet som den største bremse på erhvervslivets vækst i øjeblikket.

Rasmus Jarlov tilføjede, at hvis der ikke netop i denne situation er plads til at lukke mere op for flere udenlandske medarbejdere – så vil det aldrig ske.

Se video: "Sådan har vi succes med integration hos ISS"

Jakob Scharff

Jakob Scharff

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3996
  • Mobil +45 2112 9423
  • E-mail jasc@di.dk

Relateret indhold