Johan Schrøder  lagde mange kræfter i organisationsarbejdet, både i bestyrelsen for Industriens Arbejdsgivere i København og i DI's hovedbestyrelse og forretningsudvalg, kulminerende med hvervet som DI's formand fra 2001 – 2005.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
08.04.19 DIB Nyheder

Mindeord om Johan Schrøder

Tidligere formand for Dansk Industri Johan Schrøder døde fredag 5. april i en alder af 78 år. Læs Kim Graugaards mindeord her.

Det er med sorg, jeg har modtaget meddelelsen om Johan Schrøders død. Vi vidste alle, at han var syg, men alligevel var han aktiv indtil for kort tid siden.

Johan Schrøder var kendt og anerkendt som en dygtig erhvervsmand, som i mere i 30 år – fra 1973 til 2004 – var administrerende direktør for Radiometer. Men herudover havde han et stort samfundsengagement og var i årene 2000 til 2008 formand for WWF-Verdensnaturfonden og frem til sin død generalkonsul for New Zealand.

Også Dansk Industri nød godt af Johan Schrøders engagement og virkelyst. Han lagde mange kræfter i organisationsarbejdet, både i bestyrelsen for Industriens Arbejdsgivere i København og i DI's hovedbestyrelse og forretningsudvalg, kulminerende med hvervet som DI's formand fra 2001 – 2005.

Som formand for DI stod Johan Schrøder i spidsen for DI's kamp for forståelsen af globaliseringens fordele for en lille og åben økonomi som den danske. DI gennemførte en globaliseringskampagne for at få alle danskere til at forholde sig til globaliseringen og overveje, hvad de selv kunne gøre for at udnytte globaliseringens muligheder.

Også med Johan Schrøder som formand fik DI også en helt ny medlemsstruktur, som indebar en betydelig demokratisering af beslutningsprocessen. Tidligere kunne medlemsvirksomhederne kun vælge DI's valgte ledelse gennem en af de tilknyttede arbejdsgiverforeninger, men nu fik de frit valg og kunne selv beslutte, om de ville vælge gennem en arbejdsgiverforening, en brancheforening eller et valgforum, som var oprettet til formålet. Dermed var DI yderligere udbygget som netværksorganisation.

Johan Schrøder havde en drenget charme, som gjorde det sjovt at arbejde sammen med ham. Han var ligefrem og uimponeret og sagde tingene ligeud. Dertil kom en betydelig humoristisk sans, som det for eksempel kom til udtryk, da han engang omtalte sin kommende deltagelse i Hubertusjagten: I kan nemt se mig – det er mig, der har den røde jakke på!

Æret være Johan Schrøders minde.

 

Kim Graugaard, fungerende administrerende direktør, DI.

7. april 2019

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk