DI Lolland-Falsters Lærlingepris 2019 gik til Christian Schou(i midten), der er i lære som rustfast kleinsmed på virksomheden C.E. Andersen A/S, Prisen blev overrakt af formanden for DI Lolland-Falster Kim Frimann(til venstre) og DI’s fung. adm. direktør Kim Graugaard(til højre)

Foto: Bo Hjuler
10.04.19 DIB Nyheder

Murerlærling fra Nakskov tog skeen i den anden hånd og vandt DI-pris

Mindst to gange har den 30-årige Christian Schou fra Nakskov fulgt sit hjerte. Først flyttede han fra Vejle til Nakskov – i hælene på sin kæreste i 2015. Og derefter igen, da han tog skeen i den anden hånd og skiftede fra murerlærling til en læreplads som rustfast kleinsmed på virksomheden C.E. Andersen A/S i Nakskov.

Onsdag har 30-årige Christian Schou fra Nakskov modtaget DI Lolland-Falsters LærlingePris 2019 i forbindelse med organisationens erhvervstræf i Maribo. Belønningen får han dog ikke for at følge sit hjerte.

- Christian har en fantastisk indstilling til sit arbejde og er mere end vellidt blandt sine kolleger. Han er desuden både dygtig og meget produktiv. Derfor er der god grund til at give ham årets lærlingepris, siger formand for DI Lolland-Falster, adm. direktør Kim Frimann, Frimann Biler A/S i Nykøbing.

Tanken bag LærlingePrisen er at give en god medarbejder i området et skulderklap, fordi han eller hun er flittig, en god kollega og har gjort en særlig indsats.

Netop de unges uddannelse var et af temaerne på erhvervstræffet hos DI Lolland-Falster.

- Vi er stærkt optaget af at kunne tilbyde gode og relevante muligheder for uddannelse i hele vores område. Det er i de her tider -med stigende beskæftigelse og samtidig et voksende antal forgæves rekrutteringer -vigtigt, at vi har tilstrækkeligt med uddannelser i området, siger Kim Frimann i forbindelse med prisoverrækkelsen.

I Lolland og Guldborgsund har DI-virksomhederne oprettet 40 pct. flere praktikpladser i 2018 sammenlignet med 2016 - fra 61 praktikpladser i 2016 til 86 pladser i 2018.

Og en af de unge, der i den grad har fundet deres rette hylde i en uddannelse som faglært, er Christian Schou.

Christians motivation skal i høj grad findes i fagets alsidighed og de mange muligheder, som ligger i at have gennemgået og bestået en uddannelse som rustfast kleinsmed.

Læs også: DI: Et stærkt Lolland-Falster kræver stærke virksomheder og mere arbejdskraft

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold