Fra venstre – alle fra JEROS A/S: Flemming Madsen, Financial Manager; Brian Jørgensen COO/Direktør; Evita Rosdahl, CEO/ Adm Direktør; Rune Bruun Hansen, Driftsleder; Per Rasmussen, Product Manager.

Kristian Birkegaard
01.05.19 DIB Nyheder

Ny Praktikpladspris går til JEROS A/S

JEROS A/S i Ringe gør usædvanligt meget for, at deres lærlinge skal trives i virksomheden. Det ligger dybt i virksomhedens DNA at prioritere ressourcer til tilrettelæggelse af handlingsplaner og uddannelsesforløb, der tilgodeser den enkelte lærlings behov. Derfor modtager JEROS A/S DI Fyns PraktikPladsPris 2019.

PraktikPladsPrisen overrækkes til JEROS A/S på DI Fyns Erhvervstræf den 30. april af DI Fyns formand Poul Strandmark og borgmester Hans Stavnsager fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Det er første gang, PraktikPladsPrisen bliver uddelt.

- JEROS tager ekstra god hånd om sine elever og lærlinge ved at fokusere på de sociale rammer for at sikre trivsel på arbejdspladsen. Virksomhedens elever og lærlinge opfattes som en del af JEROS-familien fra dag ét, og på virksomheden går høj faglighed og social fokus hånd i hånd. Det er fuldt fortjent, at JEROS A/S er årets vinder af PraktikPladsPrisen. De er et eksempel for andre på, hvordan man kan gøre en indsats for at uddanne fremtidens arbejdskraft, siger Poul Strandmark, adm. direktør i Bluepack A/S og formand for DI Fyn.

Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Stavnsager roser også JEROS for indsatsen.

- Vi er meget stolte af at have en virksomhed som JEROS A/S i vores kommune. På JEROS har de altid haft blik for mennesket og været dygtige til at tage mange lærlinge og elever. Det ligger i JEROS’ DNA at have fokus på unge og deres tilgang til erhvervslivet. Virksomheden er meget engageret i det lokale skole-virksomhedssamarbejde, og PraktikPladsPrisen er en anerkendelse til JEROS på deres flotte arbejde gennem tiden med at motivere og oplære unge til deres fremtidige arbejdsliv, siger Hans Stavnsager.

Fakta

Stor mangel på faglærte

DI uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til 25 medlems-virksomheder fra hele landet. Virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed i de brancher, DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere.

Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension.

Fremtidens faglærte skal uddannes i dag.

Det er derfor afgørende, at virksomheder opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte.

Mange virksomheder hos DI gør det allerede godt, og nogle af dem ønsker vi at hædre og fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i hele landet.

Allan Munch Mortensen

Allan Munch Mortensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3964
  • Mobil +45 3083 1077
  • E-mail amo@di.dk

Relateret indhold