30.04.19 DIB Nyheder

Nye tal: Europæisk opsving kan fejre seks års fødselsdag

EU’s økonomi har fået vokseværk i 2019, viser nye tal fra Eurostat. EU-landenes samlede økonomi voksede med 0,5 pct. i første kvartal af 2019, væksten i eurolandene var på 0,4 pct.

- Væksten i Europa var overraskende stærk i starten af 2019, det er en rigtig god nyhed oven på et par svage kvartaler. På trods af svage tyske nøgletal, recession i Italien, gule veste i Frankrig og brexit så er der altså stadig gang i det europæiske opsving, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk industri (DI).

- Vi glæder os over, at det europæiske opsving kan fejre seks års fødselsdag. Europæerne har nydt utroligt godt af den økonomiske fremgang. 18 millioner europæere har fået job og ledigheden er faldet fra 11 pct. til 6,4 pct., siger Allan Sørensen.

EU-landenes samlede økonomi voksede sidste år med 2,0 pct., og væksten forventes ifølge EU-Kommissionen at falde til 1,5 pct. i år. Dette vil være den laveste vækst siden opsvinget startede i 2013.

- De økonomiske tillidsindikatorer er faldet kraftigt over det seneste år, og ligger aktuelt på det laveste niveau siden august 2016. Den svækkede tillid til økonomien varsler desværre, at væksten i Europa vil være aftagende, siger Allan Sørensen.

- Danske virksomheder sælger hovedparten af deres eksport til markederne i EU. Derfor håber vi, at det europæiske opsving vil fortsætte de kommende år. Væksten vil være forholdsvis lav i Vesteuropa, men de østeuropæiske markeder er fortsat i en rivende udvikling, der byder på spændende muligheder for danske eksportvirksomheder, siger Allan Sørensen.

Danske virksomheder eksporterede sidste år varer og tjenester for ca. 650 mia. kr. til markederne i EU.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold