12.04.19 DIB Nyheder

Nye tal: Bilsalget sætter ny rekord – flere leasingtilbud vil kunne speede den grønne omstilling op

I marts blev der indregistreret 26.195 nye personbiler, hvilket er det højeste antal for en enkelt måned nogensinde. Det er 32,4 pct. flere end samme måned sidste år, og det er særligt udsigten til stigende bilafgifter pr. den 1. april 2019, der gjorde, at bilsalget accelererede.

- I marts måned blev der indregistreret et rekordhøjt antal nye personbiler. Den nye rekord skyldes først og fremmest udsigten til afgiftsstigninger på grund af en ny målemetode for brændstofforbrug. At påsken i år falder i april og ikke i marts som sidste år spiller også ind på det flotte salg, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i DI. 

Af de godt 26.000 solgte personbiler i marts var 902 af dem grønne (plug-in hybrid og el). De grønne bilers andel af bilsalget er dermed næsten fordoblet i forhold til samme måned sidste år. I marts 2018 udgjorde el- og pluginhybridbiler ca. 1,8 pct. af bilsalget, hvilket i marts i år var steget til 3,4 pct. Den voksende interesse på tværs af bilproducenternes markeder skaber flaskehalse i produktionen.

- De grønne teknologier bliver revet ned af hylderne hos forhandlerne. Den store efterspørgsel medfører, at der i øjeblikket er betydelig ventetid på flere af de populære modeller. Det er rigtig positivt at se, at vi danskere har fået smag for den grønne omstilling af vores bilpark, siger Thomas Møller Sørensen.

Sammenlignet med marts 2018, er antallet af nye privatleasingaftaler steget med mere end 60 pct. Privatleasing tilbydes dog stort set ikke på de grønne biler. Flere leasingtilbud vil kunne sætte betragteligt højere tempo for den grønne omstilling, mener DI’s branchedirektør.

 - Selvom efterspørgslen på de miljørigtige biler er høj, er der i dag næsten ingen grønne privatleasingtilbud. Leasing generelt er steget voldsomt i popularitet. Efterhånden som udbuddet af grønne biler stiger, vil der også komme bedre muligheder for at lease grønt. Det vil for alvor kunne speede udbredelsen af de grønne biler op, siger Thomas Møller Sørensen.

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret