29.04.19 DI Business Nyheder

Nye tal: Danske virksomheder forventer fremgang, mens opbremsning præger Europa

I flere af de europæiske økonomier er opsvinget ved at tage af, men I Danmark ser det ud til at fortsætte lidt endnu. Det kræver dog, at virksomhederne bliver ved med at kunne skaffe kvalificerede medarbejdere, mener DI’s cheføkonom.

18 pct. – eller næsten hver femte – af industrivirksomhederne forventer at øge deres produktion i andet kvartal 2019, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det peger på, at danske industrivirksomheder fortsætter fremgangen i en situation, hvor flere af Europas øvrige økonomier oplever opbremsning, mener DI.

- Danske industrivirksomheder har fortsat positive forventninger til produktionen, selv om lidt flere varer bliver sendt på lager. Den danske optimistisme står i kontrast til bl.a. den tyske industri, hvor forventningerne er faldet til det laveste niveau siden den europæiske gældskrise, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Forventningerne i industrien er mindre påvirket af afmatningen i Europa, da produktionen af f.eks. vindmøller, fødevarer og lægemidler er mindre konjunkturfølsom. Forventning om fortsat fremgang i produktionen gør, at virksomhederne vil øge deres investeringer i ny teknologi, maskiner og udstyr.

- Mens den økonomiske optur er ved at flade ud hos mange af vores europæiske naboer, forventer virksomhederne stadig fremgang i produktionen. Det er rigtig positivt, men det forudsætter, at virksomhederne kan blive ved med at køre hurtigere, selvom de er ved at løbe tør for deres brændstof – medarbejdere, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret