09.04.19 DIB Nyheder

Nye tal: Eksporten i bakgear i februar

Danmarks eksport faldt med 4,2 procent i februar. Eksporten ligger i årets første to måneder dog 9,1 procent højere end året før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Eksporten gik tilbage i februar. Eksporten steg ekstraordinært meget i januar, og det var ventet, at den ville falde lidt tilbage igen i februar. På trods af tilbagegangen ligger eksporten på et højt niveau her i starten af 2019. Efter et par år med stilstand i eksporten er det utrolig vigtigt med fremgang i eksporten, hvis vi skal holde liv i opsvinget, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

Eksporten af medicin og kemi er steget med over 15 procent over det seneste år.

- Medicin er et af de produkter som vi har succes med at sælge i hele verden, og dermed gør os mindre sårbare over for svigtende efterspørgsel på udvalgte markeder. Medicin og fødevarer er med til at give stabilitet til udviklingen i dansk eksport, da disse produkter typisk er mindre afhængige af konjunkturerne, siger Allan Sørensen.

- Væksten i udlandet er klart aftagende, så virksomhederne kommer til at kæmpe lidt hårdere om kundernes gunst i de kommende år. Det seneste halve års svækkelse af kronen kan dog gøre det lidt nemmere, at hente nye ordrer i et ellers trængt marked, siger Allan Sørensen.

Den effektive kronekurs, der viser udviklingen i kronekursen sammenlignet med de lande, vi handler og konkurrerer mest med, er faldet med næsten to procent siden september 2018.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold