05.04.19 DIB Nyheder

Nye tal: Europæisk afmatning går uden om Danmark

Imponerende, lyder det fra DI om nye tal fra Danmarks Statistik om industriproduktionen.

Afmatningen i europæisk økonomi fortsætter med at gå uden om Danmark, viser dagens tal fra Danmarks Statstik om industriproduktionen. I februar er industriproduktionen ganske vist faldet med 1,2 procent. Set over de sidste tre måneder er produktionen dog steget med 6,1 procent.

- Med omtrent uændret industriproduktion i februar går opbremsningen i europæisk økonomi fortsat uden om danske industrivirksomheder, og i flere brancher forventer virksomhederne at øge produktionen i de kommende måneder. Selv i betragtning af, at dansk industri har mange medicinal- og fødevarevirksomheder, der ikke er så afhængige af konjunkturerne, er udviklingen imponerende, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Væksten sker i flere brancher, men en markant fremgang i medicinalindustrien som følge af efterreguleringer af priserne trækker særligt op. Den bredt funderede fremgang i produktionen kan dog vise sig at være imidlertid, hvis tysk industriproduktion bliver ved med at gå tilbage.

- Virksomhedernes forventninger om fortsat stigende produktion kan føre til, at de ansatte i industrien vil mangle kollegaer for at udføre de nye ordrer. I løbet af 2018 ansatte industrivirksomheder 3.500 flere medarbejdere, siger Morten Granzau.

Hvis opbremsningen i europæisk økonomi tiltager, må vi dog forvente, at væksten i industriproduktionen aftager i de kommende måneder.

- Hvis tysk industris forventninger om fortsat tilbagegang i produktionen realiseres, vil det ramme danske industrivirksomheder på ordrebogen. Sidste år var virksomhedernes eksport af varer og maskiner til tysk erhvervsliv på 45 mia. kr., siger Morten Granzau.

Læs også: Direktøren udfordrer Christiansborg: Styrk e-handlen

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold