09.04.19 DIB Nyheder

Nye tal: Færre britiske turister i Danmark efter brexit-afstemning

Antallet af britiske overnatninger i Danmark faldt med 7 pct. i årets første to måneder i kølvandet på brexit-uro i Storbritannien. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Den store usikkerhed omkring brexit betyder desværre, at de britiske turister ikke i samme omfang rejser ud, som de har gjort tidligere. Fortsætter udviklingen, som vi har set de seneste to år med et vigende britisk marked, kan det betyde, at Storbritannien inden årets udgang ikke længere er Danmarks femte største turismemarked, siger Sune K. Jensen, sekretariatsleder for turisme i Dansk Industri.

I februar faldt antallet af britiske overnatninger med knap 2 pct., viser tallene fra Danmarks Statistik. Dog blev faldet delvist opvejet af en stigning i antallet af amerikanske turister i Danmark, der i årets første to måneder steg med 8,8 pct.

- Amerikanske turister har fået appetit på Danmark, og USA kan meget vel overhale Storbritannien som Danmarks femte største turismemarked. Vi kan se, hvor vigtigt det er, at dansk turisme arbejder med flere markeder, så vi undgår for store tab, når enkelte svigter,  siger Sune K. Jensen.

Selv om britiske turister vælger at overnatte uden for Danmark, så er antallet af turister i Danmark generelt stigende. I februar steg antallet at overnatninger med 5,5 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold