05.04.19 DIB Nyheder

Nye tal: Kongen er i forårshumør

Beskæftigelsen i USA blomstrer igen efter sidste måneds svage jobrapport.

Udviklingen i beskæftigelsen i USA overrasker positivt, viser ny jobrapport. Amerikanerne oprettede 196.000 nye arbejdspladser i marts, mens ledigheden forblev uændret på 3,8 procent.

- Der er forårsstemning på det amerikanske arbejdsmarked. Beskæftigelsen blomstrer igen efter sidste måneds svage jobrapport. Kongetallet er bedre end ventet og dermed fortsætter historiens længste opsving på det amerikanske arbejdsmarked, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk industri (DI).

Beskæftigelsen er nu steget uafbrudt i 102 måneder.

- Der er udsigt til, at jobfesten kan fortsætte, da virksomhederne forventer at ansætte endnu flere i de kommende måneder. 20 millioner amerikanere er allerede kommet i beskæftigelse under det 8½ år lange opsving. Ledigheden er faldet på tværs af alle befolkningsgrupper og lønningerne stiger væsentlig mere end priser, siger Allan Sørensen.

- Lav ledighed og højere lønninger har de seneste år sendt forbrugertilliden i vejret. Amerikanerne ser stadig utrolig lyst på den økonomiske situation, så forbrugerne ser ud til at kunne holde gang i opsvinget et godt stykke tid endnu, siger Allan Sørensen.

- Øget forbrug og en stærk dollar giver danske virksomheder gode muligheder i USA. I en tid hvor væksten i Europa er kraftigt under pres, så er det godt, at vi har gode chancer for at hente ordrer på det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for over 135 mia. kr.

Læs også: Nye tal: Europæisk afmatning går uden om Danmark

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold