Ørsteds chef for strategi og stakeholder relations, Jakob Askou Bøss, nævner havvindmølleindustrien som eksempel på et område, hvor en ambitiøs klima- og energipolitik har båret frugt.

Foto: Ørsted
23.04.19 DI Business Nyheder

Ørsted: Bæredygtighed skal øverst på dagsordenen

Energisektoren har en hovedrolle i arbejdet for at sikre, at den globale temperatur ikke stiger mere end 1,5 grader, mener energikoncernen Ørsted.

Der er behov for bred politisk enighed om en langt hurtigere omstilling til bæredygtige løsninger, hvis målet om at holde temperaturstigningerne på under 1,5 grader skal nås. Sådan lyder det fra energikoncernen Ørsted, der anbefaler klare, faste rammer, for at branchen kan bidrage til de mål.

Virksomhedens chef for strategi og stakeholder relations, Jakob Askou Bøss, nævner havvindmølleindustrien som eksempel på et område, hvor en ambitiøs klima- og energipolitik har båret frugt.

- Det har understøttet modningen af industrien ved at gøre det mere sikkert for virksomheder at investere, udvikle og opnå skala. Det har medvirket til, at prisen på havvind kommet ned, så det i dag er billigere at opføre havvind end kul- og gasfyrede kraftværker, siger han.

Læs også: Affaldsdirektør: Bæredygtigt gennembrud kræver en klar strategi

Politikere, industri og civilsamfundet bør står sammen 

Prisen for at producere strøm fra nye havvindmølleparker lå i 2012 på 167 euro pr. megawatt-time. I 2018 var prisen reduceret til 61 euro pr. megawatt-time, og Ørsted har vundet kontrakter på havvindmølleparker uden tilskud.

Øget politisk fokus vil betyde en hurtigere udfasning af brugen af fossile brændstoffer.

- I dag er mere end 80 procent af verdens samlede energiforbrug sort. Energisektoren har derfor en hovedrolle i arbejdet for at sikre, at den globale temperatur ikke stiger mere end 1,5 grader. I Ørsted er vores vision en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Det kræver, at politikere, industrien og civilsamfundet står sammen om opgaven, siger Jakob Askou Bøss.

Han ser bæredygtighed som det 21. århundredes vigtigste opgave. Her er fælles handlekraft afgørende, hvis vi skal sikre de bedste mulige livsbetingelser for hele verdens befolkning. 

Læs også: Kronik: Verdensmål og bæredygtighed bør få nøglerolle i næste regering

Troels Ranis

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret