Se video om C-TOC under artiklen

foto: IBM
23.04.19 DIB Nyheder

Podcast: Er du klar til den værste dag i din virksomheds liv?

Alt for få virksomheder er forberedt på den værste dag i deres liv. Dagen, hvor de bliver lagt ned af et uforudset cyberangreb. Men nu kan de komme på et meget virkelighedsnært kursus i et rullende datacenter hos IBM. Techtopia nummer 100 er med på vognen.

Techtopia besøger IBM X-Force Cyber Tactical Operation Center (C-TOC), der er et mobilt kommando- og træningscenter, som kan foretage meget realistiske simuleringer af cyberangreb mod myndigheder og virksomheder i realtid.

C-TOC fungerer som en operationel kommandocentral og datacenter bygget ind i en lastbil på 18 hjul inspireret af de kommandoposter, som militæret og andre myndigheder bruger i krisesituationer.

Lastbilen gør det muligt for organisationer at opleve virkelighedstro og højintense hackerangreb, der hjælper dem med at blive bedre til at håndtere sikkerhedsproblemer.

Truslen for cyberspionage og cyberkriminalitet mod danske virksomheder og myndigheder er meget høj, ifølge Center for Cybersikkerheds nye trusselsvurdering fra marts 2019.

En ny undersøgelse fra Epinion for Danske Bank viser, at 27 % af små og mellemstore virksomheder i Danmark har oplevet et cyberangreb. På trods af det har hver tredje ikke en koordineret plan for at beskytte virksomheden mod cyberangreb.

Tilsvarende viser tidligere studier, at kun lidt over hver tiende medarbejder i danske virksomheder og myndigheder har deltaget i en eller flere cyber- og datasikkerhedsøvelser, hvor organisationens beredskab er blevet testet.

Medvirkende:

Alexandra Kroon, cybersikkerhedsekspert, IBM

Marie Wessel, Head of Division, Digitaliseringsstyrelsen

Læs også gode råd om it-sikkerhed fra DI

London Welcomes IBM's C-TOC (Cyber Tactical Operations Center) Truck

IBM Security
Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold