Henrik Føhns er vært, når podcast Techtopia blænder op for #102, der denne gang kigger nærmere på neuroteknologi og placeringen af permanente elektroder i udvalgte områder af hjernen.

29.04.19 DIB Nyheder

Podcast: Er hjernekirurgi fremtidens lykkepille?

Gennem dyb hjernestimulation er lægevidenskaben i dag i stand til at korrigere vores humør, påvirke vores lyster og ændre på vores personlighed med simpel neuroteknologi. Men hvor går grænsen? Journalist og forfatter Lone Frank er gæst i podcast Techtopia #102

Journalist og forfatter Lone Frank er gæst i anledning af filmen "Jagten på Lykken" af Pernille Rose Grønkjær. Den er baseret på Lone Franks bog "Lystens Pionér", hvor hun beskriver de overraskende rødder til dybt hjernestimulation.

Ved at placere permanente elektroder i udvalgte områder af hjernen korrigerer og styres abnorm aktivitet og tilstande som Parkinsons, OCD og depression med stor succes. Men hvor går grænsen? Skal vi lade lægevidenskaben 'pille' ved vores personlighed? Er dette svaret på fremtidens 'lykkepille'?

Vi møder også firmaet Alpha Omega, som har specialiseret sig i navigationsudstyr til hjerneoperationer, så kirurgerne kan placere elektroden præcist.

Medvirkende:
Lone Frank, journalist, forfatter, phd neurobiologi, Weekendavisen og Radio 24syv 
Imad Younis, ingeniør og president, Alpha Omega

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold