I filmen "Hi, AI" får Chuck får  mere hygge end sex med Harmony, og han ender med at afsløre sine traumer overfor robotten en aften ved lejrbålet. Techtopia #98 handler om robotter.

Foto: Fra filmen "Hi, AI".
01.04.19 DIB Nyheder

Podcast: Hvad vil robotter med os?

Chuck køber en silicone sexdukke ved navn Harmony med indbygget AI-hjerne og tager den med på tur. Du kan møde ham i den tyske dokumentarfilm "Hi, AI". Techtopia laver paneldebat med instruktøren og ser nærmere på forholdet mellem mennesker og robotter.

Filmen "Hi, AI" havde premiere på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Techtopia podcast #98 taler med instruktøren og møder også robotten Pepper, som flytter ind hos en japansk familie, hvor den skal holde bedstemor med selskab, så hun ikke bliver dement. 

Techtopia ser også på, hvordan robotter bliver et spejl, som vi mennesker overfører vores hensigter og ønsker på. Og til det formål behøver robotten måske ikke være så klog. Bare en chatbot i en plastikdukke kan være nok.

Vi skal også møde den kunstige intelligens Dasein, som huserede i Kunsthal Charlottenborg under filmfestivalen i augmented reality kunstværket Glitch. Johan Bjørn Leth er i øvrigt instruktør på GLITCH (har skrevet historien) og Karoline Engelund har lavet 3D animationerne.

Medvirkende:
Isa Willinger, instruktør, "Hi, Ai"
Søren Tranberg, robotforsker, Aalborg Universitet og Alexandra Instituttet
Thomas Bolander, lektor og forsker i AI, DTU Compute
Lucas Nygaard, medstifter, Hololink

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold