Ved prisoverrækkelsen, fra venstre: Horsens Kommunes borgmester Peter Sørensen, DI Horsens’ formand Johannes Aa. Saugbjerg, RAF Motors indehaver Per Kirkegaard og medejer Nikolaj Kirkegaard. Fra Syddansk Erhvervsskole afdelingsleder Per Sørensen og virksomhedskonsulent Morten Caspersen.

Foto: Annette Christensen
30.04.19 DIB Nyheder

RAF Motors belønnes for at doble op af lærlinge

RAF Motors A/S tager et stort ansvar for at uddanne fremtidens faglærte inden for bilbranchen og modtager derfor DI Horsens’ første PraktikPladsPris.

DI Horsens uddeler for første gang i 2019 PraktikPladsPrisen, der går til RAF Motors A/S, som det seneste år har ansat fem lærlinge fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

Virksomheden har 27 ansatte, hvoraf 15 arbejder på værkstedet. I dag er hver sjette medarbejder hos RAF Motors lærling, og virksomheden har det seneste år fordoblet antallet af lærlinge.

- RAF Motors vinder DI Horsens PraktikPladsPris 2019, fordi de går i front, når det gælder om at tage lærlinge. Der er forskel på, hvor gode virksomhederne er til at tage ansvar for at uddanne fremtidens faglærte. RAF Motors er én af de virksomheder, der virkelig gør det godt. Det fortjener en stor anerkendelse, siger formand for DI Horsens, Johannes Aa. Saugbjerg.

Det er Syddansk Erhvervsskole i Vejle, som har indstillet RAF Motors A/S til prisen for deres evne til at tage et stort ansvar for branchens fremtidige rekrutteringsudfordringer.

Da vi valgte at tage flere lærlinge, var det både af nød og lyst. Vi havde i tre år forgæves ledt efter mekanikere til vores værksted. Per Kirkegaard, indehaver, RAF Motors A/S

Brugte Facebook til at finde lærlinge

RAF Motors A/S forhandler både Hyundai og Nissan og er autoriseret værksted for disse mærker samt for Peugeot og Suzuki. Virksomheden havde i flere år svært ved at rekruttere svende til deres værksted og valgte derfor at tackle udfordringen ved at ansætte flere lærlinge.

RAF Motors formåede at vække de nye lærlinges opmærksomhed på Facebook, hvor virksomheden bad sine 5.000 følgere om at tagge potentielle kandidater. Det lykkedes både at tiltrække dygtige ansøgere fra lokalområdet, men også fra Herning og Viborg.

- Da vi valgte at tage flere lærlinge, var det både af nød og lyst. Vi havde i tre år forgæves ledt efter mekanikere til vores værksted. I dag er vi stolte over at modtage PraktikPladsPrisen. Vi er rigtig glade for beslutningen om at tage dobbelt så mange lærlinge. De er dygtige, gode til at tage fra og bidrager med feedback om eksempelvis kundeservice og LEAN, siger indehaver Per Kirkegaard, RAF Motors A/S.

Horsens Kommune på lærlingejagt

Horsens Kommune arbejder aktivt for at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne. I 2019 har mere end 25 pct. af eleverne fra 9. og 10. klasse søgt ind på en erhvervsuddannelse. Det betyder, at der er behov for endnu flere praktikpladser. Borgmester Peter Sørensen håber at flere virksomheder bliver inspireret af RAF Motors. 

- Arbejdet for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse har været i gang længe og foregår i et rigtig stærkt samspil med virksomhederne. Når vi er sammen om at fortælle, hvilke job- og karrieremuligheder erhvervsuddannelserne giver, skaber vi resultater. Det samme stærke samspil skal være med til at sikre gode lærepladser til fremtidens faglærte, siger han. 

Fakta

DI Horsens’ PraktikPladsPris 2019

DI Horsens uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til en medlemsvirksomhed, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Mange virksomheder i de brancher, som DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal derfor uddannes i dag.

Fakta om RAF Motors A/S

RAF Motors er autoriseret forhandler af både Hyundai og Nissan samt autoriseret værksted for  Hyundai, Nissan, Peugeot og Suzuki. Derudover sælger RAF Motors også brugte biler.  De er 27 ansatte hos RAF Motors, heraf 15 på værkstedet. 

Annette Christensen

Annette Christensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4838
  • Mobil +45 2829 8384
  • E-mail anch@di.dk

Relateret indhold