Containerne kan blive færre i fremtiden, hvis handelskrigen mellem USA og Kina fortsætter.

Foto: Getty Images
10.05.19 DIB Nyheder

Danske virksomheder i fare: Amerikansk straftold rammer bredt

USA forhøjede fredag straftolden på varer produceret i Kina. Det kan også ramme danske virksomheder, der producerer i Kina og eksporterer til USA, oplyser DI.

Handelsforhandlingerne mellem USA og Kina går nu så trægt, at den amerikanske præsident Donald Trump kl. 06.01 i morges valgte at hæve tolden på kinesisk producerede importvarer fra 10 til 25 procent. Samlet set er varer for 200 milliarder dollar – svarende til cirka 1.350 milliarder kroner – ramt af straftolden. 

Udviklingen er bekymrende for danske virksomheder. For det første kan de blive ramt, hvis de producerer varer i Kina, der sidenhen eksporteres til USA. For det andet vidner udviklingen om, at USA og Kina endnu er langt fra at blive enige om en ramme for deres fremtidige handelsforhold, fortæller DI’s afsætningspolitiske chef Peter Thagesen.

- Det er en rigtig skidt udvikling. Med straftolden risikerer danske virksomheder med produktion i Kina at komme endnu mere i klemme, når de eksporterer deres varer til USA. Samtidig må vi forvente, at kineserne vil svare igen på. Og det vil naturligvis gå ud over verdensøkonomien, siger Peter Thagesen.

Udmeldingen fra den amerikanske stat kan læses her. 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold