Styregruppen for DI Vand har Senior Vice President Jesper Daugaard fra Kamstrup A/S (billedet) som formand.

Foto: Kamstrup
27.05.19 DIB Nyheder

DI etablerer ny forening

Foreningen DI Vand inviterer medlemmer i DI til stiftende generalforsamling, den 18. juni 2019, hvor interesserede medlemmer kan høre om den nye forening. DI Vand ønsker en bred medlemsskare, der vil give DI Vand en politisk gennemslagskraft.

DI nedsatte i efteråret 2018 en styregruppe for DI Vand, der skulle vurdere mulighederne og interessen for at styrke DI’s arbejde på vandområdet. Styregruppen har nu besluttet, at der er basis for at oprette foreningen, DI Vand.

Det betyder, at der afholdes stiftende generalforsamling for den ny forening 18. juni 2019.

- Den danske vandsektor har et betydeligt potentiale. Det stod klart, efter at vi for et par år siden kortlagde de 50 markeder, hvor dansk vandteknologi har de største muligheder for gennembrud og stærkt forøget eksport. Med den ny forening styrker vi indsatsen for øget fokus på forskning og innovation på vandområdet og en ambitiøs miljø- og erhvervspolitik, der understøtter en innovativ vandsektor i udvikling, siger fagleder Svend-Erik Jepsen, DI Vand.

Læs også: Ny kortlægning udpeger globale muligheder for dansk vandteknologi

Kom gerne til generalforsamling

Ambitionen med DI Vand er at samle industri, rådgivere, forsyning og vandforbrugende virksomheder. Derfor er alle interesserede parter også velkomne til generalforsamlingen, hvor ambitionerne vil blive foldet ud.

- Vandområdet har brug for en klar og tydelig stemme, der kan skabe samling og retning på området og råbe politikere og embedsmænd op. Ambitionen er at øge dansk vandeksport til 40 milliarder kr. inden 2030. Det er godt og vel en fordobling i forhold til den nuværende eksport. Men vi ser også massive investeringer på området i store dele af verden, så det er også et realistisk mål, siger Svend-Erik Jepsen.

Læs mere om etableringen af DI Vand 

Fakta

Om DI Vand

Styregruppen for DI Vand har Senior Vice President Jesper Daugaard fra Kamstrup A/S som formand, og består desuden af:

Managing Director Hanne Christensen, Rambøll Danmark A/S

Global Brand Manager Michael Ramlau-Hansen, AVK Holding A/S

Global Director Mads Warming, Danfoss A/S

Managing Director Thor Ugelvig Petersen, DHI Danmark A/S

Adm. direktør Niels Møller Jensen, Herning Vand Holding A/S

Forsyningsdirektør Ole Adeler, HOFOR A/S

Forretningschef Jens Brandt Bering, NIRAS A/S

Group Director Morten Riis, Grundfos Holding A/S

Styregruppen har udarbejdet forslag til vedtægter og kontingentstruktur for foreningen med den ambition, at DI Vand fra starten skal kunne tilknytte en fuldtids sekretariatsleder.

Svend-Erik Jepsen

Svend-Erik Jepsen

Fagleder, Vand

  • Direkte +45 3377 3685
  • Mobil +45 2949 4407
  • E-mail sej@di.dk

Relateret indhold