03.05.19 DIB Nyheder

Nye tal: Stærk jobrapport fra USA er godt nyt for dansk eksport

Ledigheden i USA falder til det laveste niveau siden 1969. Det er godt nyt for danske virksomheders eksportmulighver, vurderer DI.

Amerikanerne oprettede 263.000 nye arbejdspladser i april, mens ledigheden faldt til 3,6 procent, viser nye tal.

- Ledigheden i USA falder til laveste niveau siden 1969! Vi har fået endnu en stærk jobrapport fra USA, hvor beskæftigelsen stiger mere end ventet. Det er rigtig godt nyt for verdensøkonomien og dansk eksport. I en tid hvor væksten er meget svag i Europa, har vi brug for en stærk amerikansk økonomi, som kan holde gang i opsvinget, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk industri (DI).

 Beskæftigelsen er nu steget uafbrudt i 103 måneder, og mere end 20 millioner amerikanere er kommet i beskæftigelse under det 8½ år lange opsving.

 - USA har gang i historiens længste opsving på arbejdsmarkedet, og der er udsigt til, at jobfesten fortsætter. Selv om optimismen blandt de amerikanske virksomheder er faldet lidt i de seneste måneder, så forventer de stadig at ansætte flere i de kommende måneder, siger Allan Sørensen og fortsætter:

- Stigende beskæftigelse og utrolig lav ledighed giver høj jobsikkerhed, og da lønnen samtidig er steget 3,2 procent over det seneste år har amerikanerne gode muligheder for at øge forbruget, siger Allan Sørensen.

Dollaren er over de uger steget til højeste niveau i næsten to år.

- Flere i beskæftigelse løfter forbruget, og sammen med den stærke dollar har vi gode muligheder for at øge eksporten til USA. Det er selvfølgelig utrolig afgørende, at vi kan opretholde en god adgang til det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for over 135 mia. kr. 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold