Der er gang i Mumbai, hvor både økonomien, befolkningen og trængslen bare vokser og vokser. Det giver muligheder for danske virksomheder, forudser Dansk Industri.

Getty Imgaes
24.05.19 DIB Nyheder

Få fingre i Indiens milliardvækst

Indiens tårnhøje vækst skal være bæredygtig. Det giver store muligheder for grønne danske virksomheder, forudser ny DI-analyse, der udgives i anledning af det indiske parlamentsvalg.

Indien er på speed. Både befolkningen og økonomien vokser så hurtigt, at Indien om få år vil overgå Kina som verdens mest folkerige nation og Storbritannien som den femte største økonomi i verden.

Udviklingen kan også komme danske virksomheder til gode. I takt med den voldsomme vækst vil Indien nemlig få stadig større fokus på bæredygtige løsninger, der kan afhjælpe problemer i forhold til vandforsyning og sanitet, affaldshåndtering, luftforurening, transport og bæredygtigt byggeri.

Det fremgår af en ny analyse fra Dansk Industri (DI) af den politiske og økonomiske udvikling i Indien, der udkommer i anledning af det indiske parlamentsvalg.

- I de kommende år vil Indien bruge mange ressourcer på at modernisere økonomien. Det indebærer grøn omstilling og bæredygtige byløsninger. På begge områder er Danmark i den globale elite og danske virksomheder har gode muligheder for at vinde ordrer, siger afsætningspolitisk chef Peter Thagesen.

Han tilføjer, at mulighederne for danske virksomhederne i Indien også er blevet markant forbedret som følge af statsministerens besøg i januar, der markerede et diplomatisk tøbrud mellem Danmark og Indien ovenpå sagen om Niels Holck, der kastede våben ned over Indien i 1995.

- Danske virksomheder har nu fået langt bedre muligheder for at indgå strategiske partnerskaber og få del i det indiske væksteventyr, siger Peter Thagesen.

Læs også: Det håndtryk kan blive guld værd

 

DI kan hjælpe

Er din virksomhed interesseret i at høre mere om mulighederne for at gøre forretninger i Indien, kan DI også være dig til hjælp.

DI ha siden 2008 haft kontor i Indien og står klar med gode råd og vejledning om, hvordan du kan gøre forretninger på det indiske marked. Kontoret oplever stor interesse fra danske virksomheder i forskellige industrier, og assisterer flere virksomheder inden for de Indien grønne sektorer.

Du kan kontakte DI’s kontorchef Kunal Singla på kusi@di.dk. Ligeledes kan du finde inspiration og cases på DI’s website på di.dk/indien.

Pas på de digitale handelshindringer

Kan det indiske fokus på bæredygtighed være til gavn for danske virksomheder, forholder det sig imidlertid helt omvendt med Indiens ambitioner på det digitale område.

Indiens ambition er at opbygge sin egen tech-industri, der skal være med til at modernisere økonomien og afhjælpe noget af den arbejdsløshed, der findes i Indien. Til formålet har den indiske regering i februar fremlagt en ny e-handelspolitik, som lægger op til yderligere skærpelser af Indiens digitale handelsbarrier, skriver DI.

Handelsbarrierne betyder blandt andet, at der kan komme restriktioner på grænseoverskridende handelsstrømme og krav om lokal tilstedeværelse, hvis man bruger indisk data.

- Det vil gøre det svært for danske virksomheder at levere varer og tjenester via digitale salgskanaler. Det er den helt gale vej at gå, siger afsætningspolitisk chef i DI Peter Thagesen.

Bente Toftkær

Bente Toftkær

Director, DI India office

  • Direkte +45 3377 3831
  • Mobil +45 2946 7169
  • E-mail bet@di.dk

Relateret indhold