(Fra venstre) Rolf Ejlertsen, tidligere pressechef i Dansk Industri, var moderator, da Johnny Thomsen, MAN Energy Solutions, Jens Chr. Kristiansen, Soft & Teknik, Henrik Ramlov, Mariendal Electrics, Birgit Hansen, Borgmester (S) i Frederikshavn og Richard Fynbo, formand i DI Vendsyssel overrakte årets lærlingepris til Nick Pedersen (nummer tre fra højre).

Foto: Gordon Trier Holm
15.05.19 DIB Nyheder

Dele-lærling med tre arbejdspladser vinder pris

Det kræver sin lærling, når man skal have sin uddannelse på tre forskellige virksomheder på samme tid. Nick Petersen har klaret til hele - og mere til. Derfor vinder han DI Vendsyssels Lærlingepris 2019.

Nick Pedersen har i læretiden været dele-lærling hos MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik – alle i Frederikshavn. I december sidste år fik han sit svendebrev som elektriker med karakteren 12.

- Nick har sociale kompetencer, der gør ham meget vellidt blandt kolleger, kunder og lærerstaben på skolen. Han har altid et imødekommende blik i øjnene og et venligt smil på læben.  Han er meget fokuseret på opgaven, og slutter ikke før den er løst, siger Johnny Thomsen fra MAN Energy Solutions, der har indstillet Nick Pedersen til prisen.

Læs også: Møbelsnedker høvler lærlingepris hjem

Rollen som dele-lærling kræver omstillingsparathed

Virksomheder i Vendsyssel, der er i den maritime branche, har oprettet en lærlingeordning for at sikre kvalificeret arbejdskraft.  Ordningen gør det muligt for virksomhederne at dele en lærling, hvis de ikke selv kan stå for alle dele af uddannelsen.

Nick Pedersen er den første udlærte elektrikerlærling i ordningen, som lige nu omfatter i alt 4 dele-elektrikerlærlinge.

- Rollen som dele-lærling kræver omstillingsparathed, fleksibilitet, lyst til forandringer, mod, vilje og ro i maven til at blive udfordret på at arbejde i vidt forskellige virksomheder i den maritime branche. Og alt det har Nick Pedersen levet op til,  siger Richard Fynbo, der er formand for DI Vendsyssel.

Nick Pedersen fik i dag overrakt DI Vendsyssels Lærlingepris i forbindelse med erhvervstræffet på på EUC Nord.

Der er i øjeblikket 50 lærlinge på den maritime lærlingeordning, som Nick Pedersen har været omfattet af. De arbejder på Orskov Yard, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard, Soft & Teknik, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted, KM Automatik, Victor, KS Maskinteknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, SeaMech og SL Power.

Læs også: Stærkt samarbejde skaffer seks sydsjællandske virksomheder årets Praktikpladspris fra DI

Dennis Jensen

Dennis Jensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3896
  • Mobil +45 2065 5202
  • E-mail deje@di.dk

Relateret indhold