Dansk Industris kommende adm. direktør Lars Sandahl Sørensen fremhævede fire områder, der får høj prioritet i arbejdet, når han begynder medio august.

Foto: Thomas Arnbo
09.05.19 DI Business Nyheder

DI-formand: Lars Sandahl Sørensen skal føre DI ind i den næste epoke

Blandt over 50 kandidater kunne Dansk Industris formand, Lars-Peter Søbye, torsdag præsentere Lars Sandahl Sørensen som ny adm. direktør for Dansk Industri.

- Vi er overbevist om, at Lars kan og vil føre DI ind i den næste epoke. Han vil være med til, at der skabes endnu flere arbejdspladser og endnu mere fremgang i Danmark. Det er er der brug for.

Sådan præsenterede Dansk Industris formand, Cowi’s adm. direktør Lars-Peter Søbye, koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen som ny adm. direktør i DI ved et pressemøde torsdag formiddag.

Siden Karsten Dybvad stoppede i december, har det været en omfattende søgeproces i gang. Dels havde mange henvendt sig om jobbet, dels havde DI’s ansættelsesudvalg prikket til potentielle kandidater. I alt havde der været kontakter og samtaler med over 50, før valget blev truffet.

DI-formanden fremhævede også Lars Sandahl Sørensens mangeårige forretnings- og ledelseserfaringer fra internationale virksomheder, hvilket havde givet et globalt udsyn suppleret med forskellige rådgivnings- og bestyrelsesopgaver. Som et kuriosum var DI’s nye topchef faktisk chefkonsulent i DI fra 1990 til 1993. Lars Sandahl Sørensen har siden september været medlem af DI’s forretningsudvalg.

- Lars har en dyb og bred indsigt i, hvad det vil sige at drive virksomhed i og ud af Danmark. Han ved, hvad der skal til for at udvikle en virksomhed, og hvad der er afgørende for udvikling og fortsat velfærd i Danmark, sagde Lars-Peter Søbye. 

Lars har en dyb og bred indsigt i, hvad det vil sige at drive virksomhed i og ud af Danmark. Lars-Peter Søbye, formand, Dansk industri

Erfaringer er guld værd

Dertil at den snart tidligere SAS-direktør vandt til at håndtere komplekse udfordringer og ikke mindst forhandlinger, hvilket han også får brug for i DI.

- Den erfaring bliver guld værd, når han i fremtiden skal arbejde for at skabe endnu bedre rammevilkår for dansk erhvervsliv og for DI’s 11.000 medlemsvirksomheder, sagde DI-formanden.

Fremhævede fire områder

Lars Sandahl Sørensen tiltræder midt i august, så endnu er det for tidligt med konkrete udspil om DI’s fremtidige kurs. Men den nye DI-chef fremhævede fire områder, som han vil prioritere. Herunder ikke mindst potentialet i af forene bæredygtighed og vækst.

- Klimaudfordringerne er givetvis vor tids største udfordring. Det gode er, at der findes mange løsninger, hvor vi i Danmark kan gå forrest, og hvor vi har rigtigt mange virksomheder, der kan bidrage med løsninger, sagde Lars Sandahl Sørensen.

Behovet for flere medarbejdere ligger også i top af prioriteterne. De skal både komme ”indefra og udefra” som han udtrykte det. Indefra i form af flere uddannede danskere, både de unge, men også sikre at ældre uddanner sig videre. Og udefra i form adgang til nok veluddannede udenlandske medarbejdere.

Frihandel og global samhandel fremhævede Lars Sandahl også.

- Vi kan på ingen måde være en østers, der lukker sig om sig selv. Vi har i alle tider været afhængig af omverdenen, når der skal sælges produkter og hentes inspiration. Vi er en del af det internationale samfund. EU spiller i den forbindelse en afgørende rolle for danske virksomheders konkurrencekraft, sagde den kommende DI-direktør.

Det fjerde område er digitalisering og brug af ny teknologi til at styrke erhvervslivet og samfundet. 

- Vi skal dels bruge den nye teknologi, vi selv udvikler, dels den der hele tiden bliver udviklet omkring os, således at vi kan være et samfund, hvor vi bruger teknologiudviklingen på en klog, begavet og balanceret måde, sagde Lars Sandahl Sørensen. 

Vi kan på ingen måde være en østers, der lukker sig om sig selv. Lars Sandahl Sørensen, kommende adm. direktør for DI

Principiel om valgkampen

Udnævnelsen midt i valgkampen til Folketinget fik også et ord med på vejen. DI’s kommende direktør fremhævede, at DI har mange dygtige folk i huset, der kommenterer undervejs.

På det mere generelle niveau noterede Lars Sandahl Sørensen med tilfredshed, at alle partier er optaget af virksomhederne og erhvervslivets rolle.

- Debatten er i høj grad, hvordan vi bruger de penge, der er til overs. Men vi i Dansk Industri har også meget fokus på, hvordan vi sørger for, at der er noget i kassen, der kan deles ud og udvikle vores velfærdssamfund, sagde Lars Sandahl Sørensen.

Han vil som noget af det første efter tiltrædelsen rejse rundt i landet og mødes med store og små medlemsvirksomheder.

- Det er med stor ydmyghed, glæde og forventning jeg står her nu. Og jeg glæder mig til at komme i arbejdstøjet midt i august, sagde han. 

Læs også: Lars Sandahl Sørensen bliver ny adm. direktør i Dansk Industri

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret