03.05.19 DIB Nyheder

Nye tal: Der er bygget næsten to millioner kvadratmeter i år

Nye tal fra Danmarks Statistik viser en stigning på otte procent i nybyggeriet

Der er stadig høj aktivitet i byggeriet. I første kvartal 2019 blev der fuldført 1.998.000 kvadratmeter byggeri, viser dagens tal fra Danmarks Statistik. Det er en stigning på otte procent i forhold til fjerde kvartal sidste år.

DI forventer, at væksten vil tage en smule af i de kommende måneder.

Bygninger til beboelse dækker omkring 60 procent af kvadratmeterne, mens erhvervsbygninger dækker knap 15 procent.

- Vi har stadig en høj vækst i byggeriet – drevet af nybyggede boliger. Men det ser ud til, at væksten vil tage en smule af senere på året.  Vi forventer, at stigningen i nybyggede boliger vil være på 3,4 pct. Det er lavere end i 2018, hvor aktiviteten var meget høj,  siger chefkonsulent Rikke Lysberg Bernbom, DI Byg.

- På trods af en stigning på fire procent i det fuldførte byggeri af erhvervsejendomme, ligger det i et dødvande. Virksomhederne vælger i højere grad at totalrenovere eksisterende bygninger end at bygge nyt, siger chefkonsulent Rikke Lysberg Bernbom.

Det er de helt store byer i Danmark, som holder gang i byggeriet. På det seneste har der især været en stigning i byggeriet i Odense.

Byggeaktiviteten svarer til, at der i første kvartal er leveret 7.178 boliger og 566 bygninger blandt andet til erhvervsformål.

Rikke Lysberg Bernbom

Rikke Lysberg Bernbom

Fagleder, Lokal & Regional klimapolitik

  • Direkte +45 3377 4777
  • Mobil +45 2947 7845
  • E-mail rilb@di.dk

Relateret indhold