16.05.19 DIB Nyheder

Nye tal: Fire ud af ti vil købe en el- eller hybridbil

Salget af biler tog et dyk i april. Det er som forventet efter et rekordsalg i marts, hvor mange fremskyndte deres bilkøb af frygt for stigende afgifter. Samtidig viser nye tal, at de grønne bilers popularitet stiger markant.

I april blev der indregistreret 16.260 nye personbiler. Det er ca. 10.000 færre end måneden før og 13,3 pct. færre end i april sidste år. Det skyldes ikke mindst, at marts var ekstraordinært travl for bilforhandlerne, fordi mange frygtede, at bilafgifterne ville stige.

- Udsigten til stigende bilafgifter betød, at et usædvanligt stort antal danskere købte bil i marts. Stigningen er blevet aflyst, og derfor forventer vi, at det kun er et midlertidigt dyk, vi har set i salget i april, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i DI.

I april  blev der indregistreret 458 nye rene elbiler og 170 opladelige hybridbiler. Selvom det er færre end i marts, har de opladelige bilers andel af personbilmarkedet været støt stigende til 3,9 pct. i april i år. De rene elbiler udgjorde 2,8 pct. af alle nye indregistreringer i april.

Men meget tyder på, at andelen af elbiler og opladelige hybridbiler vil stige i den kommende tid. I en undersøgelse fra Voxmeter svarer fire ud af ti, at deres næste nye bil skal køre på el – helt eller delvist. For rene elbiler er interessen tredoblet – alene inden for det seneste halve år.

- Det bliver mere og mere populært at købe en bil, som kører på el. Interessen for de grønne biler er steget markant inden for kort tid. Så mit bud er, at salget vil stige yderligere i takt med, at der kommer flere nye modeller på det danske marked,  siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i DI.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold