07.05.19 DIB Nyheder

Nye tal: Industrien trodser global modvind

Glædelig fremgang i industrivirksomhedernes produktion i Danmark i marts.

Industriproduktionen steg med 1,0 procent i marts. Det viser dagens nye tal fra Danmark Statistik.

- Industrien trodser global modvind og skruer op for produktionen igen. Industrivirksomhederne har over de seneste måneder nedbragt varelagrene og forventer fortsat at øge produktionen. Der er derfor udsigt til yderligere fremgang i de kommende måneder, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk industri (DI).

På trods af fremgangen i marts, så faldt den samlede industriproduktion med 1,8 procent i første kvartal. Ses der bort fra medicinalindustri, har der været en fremgang på 0,5 procent.

- Tilbagegangen i første kvartal er påvirket af en ekstraordinær stor ordre i medicinalindustrien i slutningen af 2018. Medicinalindustrien er dog den branche, der har oplevet den største fremgang over det seneste år, siger Morten Granzau.

Produktionen i industrien ligger i første kvartal 2019 på et niveau, der er 5,1 procent højere end i første kvartal 2018. Tysk industriproduktion lå i januar og februar 1,7 procent lavere end året før.

- Danske industrivirksomheder har over det seneste år klaret sig bedre end virksomhederne i Tyskland, hvor produktionen er faldet. Dette kan skyldes, at vores produktion med mange vindmøller, fødevarer og lægemidler er mindre konjunkturfølsom, siger Morten Granzau.

- Det er selvfølgelig glædeligt, at vores virksomheder ikke er blevet ramt af samme modvind som i resten af Europa. Den svage efterspørgsel i udlandet kan dog også ramme Danmark, siger Morten Granzau

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold