29.05.19 DIB Nyheder

Nye tal: Svært at få ledigheden længere ned

Beskæftigelsen stiger, men ledigheden falder kun beskedent. Det er et tegn på, at de nye arbejdspladser går til ældre og udlændinge – i stedet for de ledige, mener DI

Fra marts til april faldt ledigheden med 300 personer til 103.000 fuldtidspersoner, viser tal fra Danmarks Statistik. Ledigheden udgør 3,7 pct. af arbejdsstyrken.

- Vi kan se, at beskæftigelsen stiger en hel del mere, end ledigheden falder. De nye arbejdspladser, der bliver skabt i øjeblikket, går altså ikke længere i så stor stil til ledige men til ældre, der fortsætter længere på arbejdsmarkedet, og til udenlandske medarbejdere, siger underdirektør i DI Steen Nielsen.

- Ledigheden er efterhånden blevet så lav, at det begynder at blive svært at få den længere ned. Der er ellers behov for medarbejdere på virksomhederne, siger underdirektør Steen Nielsen.

- Fire ud af ti virksomheder har svært ved at finde de medarbejdere, de skal bruge. Det er vigtigt, at politikerne har fokus på at give virksomhederne mulighed for at skaffe de medarbejdere, de har brug for. Det er forudsætningen for, at virksomhederne kan skabe vækst og velstand til glæde for det danske samfund, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold