Pernille Weiss, er spidskandidat for de konservative til Europa-Parlamentsvalget. Hun er mor til tre voksne børn og bor i dag på Christianshavn, men er født og opvokset på en gård på Fyn.

Foto: Pernille Weiss
06.05.19 DIB Nyheder

Q&A med Pernille Weiss, Konservative

Tre spørgsmål og svar om EU og danske virksomheder til Pernille Weiss,  Konservatives spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj.

Hvad er den vigtigste opgave for det nye parlament?

– Vi skal sætte og fastholde en klar kurs på klimaområdet og have mere ambitiøse mål for energireduktion. Og vi skal involvere erhvervslivet, så vi får de bedste løsninger på det grønne område.

Hvordan vil du bidrage til, at danske virksomheder får mere succes i Europa?

– Jeg vil styrke områder, hvor danske virksomheder står stærkt; eksempelvis energireduktion. Vi skal også blive ved med at fremme arbejdskraftens fri bevægelighed. Derudover skal handel med tjeneste- og serviceydelser og den grænseoverskridende internethandel have bedre vilkår.

Hvordan skal EU klare sig i konkurrencen med Kina og USA?

– Ved at forbedre og liberalisere det indre marked. Vi skal hele tiden sikre, at vi skaber de bedste vilkår for vækst og ikke belaster virksomhederne med unødvendige regelsæt. Vi skal have fokus på det globale marked og arbejde for stærke handelsaftaler. 

Læs også: Her er EU-politikernes topprioriteter

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold