Journalist Henrik Føhns fortæller i podcasten Techtopia om teknologien CRISPR.

06.05.19 DI Business Nyheder

Podcast: DNA-saks forandrer fødevarer

Etisk Råd siger ok for genteknologiens værktøj: CRISPR. Men hvad kan det bruges til? Mød manden som opdagede CRISPR i din yoghurt.

CRISPR er en saks, som kan lægge et kirurgisk snit i DNA både i fødevarer, afgrøder, dyr og mennesker. Og ligesom copy-paste i tekstbehandling kan sekvenser i DNA skiftes ud og give nye egenskaber. 

Nogle synes, at det lyder som Frankenstein om igen, men CRISPR er et naturligt forekommende fænomen blandt andet i bakteriekulturer i fermenterede fødevarer som yoghurt.

Det nye er, at vi mennesker kan beherske teknologien.

Medvirkende i denne podcast:

Rodolphe Barrangou, Professor på North Carolina State University

Se mere om teknologien: 

CRISPR Lab

Filmen Human Nature 

Hør podcast: 

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk
Relateret