.Prisvinder Mads Grue Christensen startede sin læretid ud som stille og forsagt, men har gennemgået en enorm udvikling i sin læretid hos fragtmandsvirksomheden J. Nørgaard Petersen A/S i Taastrup.

22.05.19 DIB Nyheder

Prisvinder startede ud som "stille og forsagt"

De er dygtige, de er gode kolleger, og de har begge sat et solidt aftryk på de arbejdspladser, hvor de har været i lære. 25-årige Kristine Bagge Olsen og 24-årige Mads Grue hædret med nystiftede priser på årsdag for Transportens Arbejdsgivere (ATL).

25-årige Kristine Bagge Olsen modtog tirsdag 21. maj Transportens Elevpris 2019, og 24-årige Mads Grue Christensen blev hædret med Transportens Lærlingepris 2019. Det skete på årsdagen for Transportens Arbejdsgivere (ATL)  på Hotel Munkebjerg ved Vejle.

ATL har indstiftet de to priser, som blev delt ud for første gang.

- Bestyrelsen var ikke længe om at beslutte at indstifte de to priser. For vi er meget enige om, at vi selvfølgelig skal hylde branchens dygtige elever og lærlinge, sagde Peter B. Jepsen, bestyrelsesformand i ATL i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Læs også: Østjyllands 25 bedste lærlinge er udvalgt

Det er historien om en chaufførlærling, som på ingen måde gjorde noget stort nummer ud af sig selv, da han startede i lære på virksomheden i 2016 Adm. direktør Stina Vrang Elias, Tænketanken DEA

Enighed om vinder

Dommerpanelet har modtaget en hel stribe indstillinger på egnede kandidater til priserne. Men i panelet var der enighed om, hvem der skulle vinde, sagde dommerpanelets formand Stina Vrang Elias, der er adm. direktør i tænketanken DEA.

Vinderen af Transportens Elevpris 2019, Kristine Bagge Olsen, er uddannet shippingelev. Hun har været elev hos DSV Transport i Roskilde og gået på Roskilde Handelsskole.

Det indgik i hendes fagprøve at undersøge muligheden for at få installeret sporingsudstyr i virksomhedens vognpark for at optimere disponeringen af bilerne. Fagprøven blev senere til et pilotprojekt, og i dag er udstyret implementeret i virksomheden.

- Kristine har ved en stabil, høj indsats tilegnet sig viden på sine skoleophold og i virksomheden, som hun har formået at omsætte i praksis til gavn for virksomheden, sagde Stina Vrang Elias.

Læs også: Slagter og ambassadør er årets lærling 

Lærling var stille og forsagt

Vinderen af Transportens Lærlingepris 2019, Mads Grue Christensen, har været i lære hos fragtmandsvirksomheden J. Nørgaard Petersen A/S i Taastrup og gået på EUC Sjælland.

Virksomheden skriver i indstillingen, at det i starten kunne tage ham en halv dag at surre en palle fast til ladet. Nu udfører han opgaverne både sikkert, grundigt og med den fornødne hurtighed. Han er blevet en rollemodel for andre unge, som vil i gang med en erhvervsuddannelse i transportbranchen.

- Det er historien om en chaufførlærling, som på ingen måde gjorde noget stort nummer ud af sig selv, da han startede i lære på virksomheden i 2016. Han var med virksomhedens ord ”meget stille og forsagt”. Men i læretiden har han gennemgået en kolossal udvikling. Han er dygtig til sit fag, altid i godt humør og arbejdsmæssigt har han udviklet sig enormt, sagde Stina Vrang Elias.

Kristine Bagge Olsen og Mads Grue Christensen modtog begge en skulptur, der er lavet af guldsmed Nicolai Appel.

Dommerpanelet bestod af adm. direktør Stina Vrang Elias, Tænketanken DEA, adm. direktør Simon Neergaard-Holm, Skills.dk, og Maja Mørk, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation.

Læs også: Møbelsnedker høvler lærlingepris hjem

Claus Kaae-Nielsen
Skrevet af:

Claus Kaae-Nielsen

Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk

Relateret indhold