Fakta om Kim Lehmann: Han er 55 år, og siden januar 2018 adm. direktør for Kamstrup A/S. Forinden lederroller siden 1991, herunder CEO for GN Otometrics A/S, Reson A/S og Spectronic Danmark A/S.

Foto: Kamstrup A/S
13.05.19 DIB Nyheder

5 spørgsmål til månedens profil: Kim Lehmann

Adm. direktør Kim Lehmann, Kamstrup A/S, er nyt medlem af Fremstillingsindustriens bestyrelse. Her er, hvad han vil bruge den position til.

Hvorfor har du valgt at blive medlem af Fremstillingsindustrien

– I al ydmyghed er jeg efterhånden en moden og erfaren erhvervsleder med kendskab til danske og internationale virksomheders DNA. Jeg håber at kunne inspirere andre og selv at blive inspireret. Fremstillingsindustrien bygger på et solidt fundament, som jeg gerne vil beskytte og forstærke.

Hvad betyder det for dig at deltage i det arbejde?

– Sammen med erhvervsledere fra andre virksomheder får jeg mulighed for, at vi i fællesskab kan kæmpe for de vigtigste mærkesager for industrien og få konkret indflydelse på beslutninger til gavn for branchen.

Hvilke mærkesager er afgørende for industrien?

– Konkurrenceevnen er en af de vigtigste. Indtjeningsgrundlaget smuldrer, hvis vi ikke hele tiden er på forkant globalt. Nogle virksomheder tænker konkurrenceevne mere lokalt, men det er nødvendigt at tænke det bredere, for udviklingen er aggressiv i andre lande.

Hvordan skal vi bevare konkurrenceevnen?

– Det vigtigste er tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft, det gælder både danske og udenlandske medarbejdere. Alene hos os har vi løbende 30 ubesatte stillinger. Som videnssamfund er det afgørende, at vi har et højt uddannelsesniveau, så vi blandt andet kan få ingeniører og teknikere, som sikrer, at dansk erhvervsliv er på forkant. Hos Kamstrup ansætter vi gerne danskere, men vi har været nødt til at finde specialister i andre lande. Naturfagene har været forsømt nogle år, men det er heldigvis blevet bedre.

Hvad driver dig som erhvervsleder?

– Jeg elsker at arbejde. Og jeg motiveres af komplekse udfordringer, hvor jeg sammen med et team kan udvikle en virksomhed med et globalt perspektiv. Samtidig er det gennem min karriere blevet mere væsentligt også at gøre en forskel ud over bundlinjen. Kamstrup sikrer effektiv distribution af rent vand og energi på en miljøvenlig måde til mange mennesker, og det er netop med til at give den tilfredsstillelse. 

Læs også: 5 spørgsmål til Zanne Burø

Fakta

Organisationen Fremstillingsindustrien er en del af Dansk Industri med 1.938 medlemmer pr. 1. december 2018.

Medlemmerne er typisk produktionsvirksomheder, der forarbejder metal samt fremstiller, servicerer, reparerer og handler maskiner, råvarer og komponenter. 

Camilla Khokhar

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3338
  • Mobil +45 2949 4635
  • E-mail cak@di.dk

Relateret