EU skal forblive et åbent system, hvor også mindre virksomheder kan få adgang til medlemmer af Europa-Parlamentet, mener adm. direktør Mads Sckerl fra produktionsvirksomheden Senmatic A/S

Foto: Heidi Lundsgaard
22.05.19 DIB Nyheder

Senmatic: EU skal højne standard for virksomheders produkter

Adm. direktør Mads Sckerl fra produktionsvirksomheden Senmatic A/S opfordrer EU til at højne standarderne for eksempelvis energieffektivitet eller miljøvenlighed.

"Først, når man er i en virksomhed og oplever, hvordan man eksporterer og skaffer leverandører, ser man, hvor meget EU egentlig betyder. Det vil vi godt være med til at fortælle."

Sådan siger adm. direktør Mads Sckerl, Senmatic A/S, når han sætter ord på, hvorfor valget til Europa-Parlamentet er vigtigt.

Eksport udgør 75 procent af Senmatics forretning, hvoraf en stor del er til lande i EU. Det gør EU’s gode handelsbetingelser meget vigtige for virksomheden. Senmatic opererer i nicher. Derfor er det helt essentielt, at de specielle certifikater og standarder for produkter er ens i hele EU.

Læs også: DI: EU’s arbejde for frihandel skaber job og velstand

Jeg kan ikke forestille mig, at vores kunder kunne leve uden den arbejdskraft, som den fri bevægelighed medfører Adm. direktør Mads Sckerl, Senmatic A/S

Mads Sckerl fortæller videre, hvorfor valget til Europa-Parlamentet er vigtigt både for Senmatic og for det danske erhvervsliv.

Hvor gør EU den største forskel for jer?

- Vi har også rigtig mange kunder i gartneribranchen. De har mange udenlandske arbejdere ansat som for eksempel sæsonarbejdere. Jeg kan ikke forestille mig, at vores kunder kunne leve uden den arbejdskraft, som den fri bevægelighed medfører.

Hvad skal de danske medlemmer af Europa-Parlamentet lægge vægt på i næste periode?

- Når der er lovgivning og processer i gang i EU, skal de sikre, at de danske interesser også er en del af overvejelserne. Jeg synes også, EU skal forblive et åbent system, hvor også mindre virksomheder kan få adgang til medlemmer af Europa-Parlamentet og til de processer, der kører i EU-Kommissionen.

Hvor havde I været i dag uden EU?
- Vores leverandører og kunder ville uden tvivl føles længere væk, fordi reglerne sandsynligvis ville være forskellige fra land til land. Det ville generelt være sværere at handle. Jeg tror, vi ville være en langt mere lokalt orienteret forretning.

Hvordan skal EU udvikle sig de næste fem år for at understøtte jeres udvikling?

- Vi har i EU mange teknologier og mange gode produkter. EU skal være med til at højne standarden for de produkter, vi laver. En af de vigtigste roller er at drive virksomhederne endnu længere frem på den globale scene. Det kan endnu mere ambitiøse minimumsstandarder for eksempelvis energieffektivitet eller miljøvenlighed være med til at sikre. 

Læs også: Ro på – EU går ikke i Trumps fodspor

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold