Virksomhedsledere fra Envotherm, Fischer Lighting, Life Science Robotics og Meyland-Smith har fire forskellige bud på ny regerings topprioritet.

Video: Marie Victoria Nedergaard
19.06.19 DIB Nyheder

Fire topledere: Her skal regeringen tage fat først

Video: Erhvervslivet har høje forventninger til den næste danske regering. Her er fire virksomhedslederes bud på, hvad der bør få højeste prioritet.

Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, her i fuld gang med at afsøge mulighederne for at danne en regering. DI Business har spurgt fire virksomhedsledere, hvor Danmarks næste regering skal sætte ind, når den kommer på plads.

Vibeke Svendsen, adm. direktør og partner i Envotherm A/S, efterlyser mere fokus på at hjælpe mindre virksomheder med at få yngre ejere ind.

- Mit største ønske er, at en ny regering vil hjælpe SMV’erne med at gøre generationsskiftet nemmere. Vi skal gøre det mere enkelt at optage nye ejere, for det er trods alt lettere at komme ind i en eksisterende virksomhed, og sætte sit præg på den, end at skulle starte en helt ny virksomhed, siger hun og tilføjer:

- Og det vil også betyde, at SMV’erne kan få et ordentligt spark bagi, når det kommer til digitaliseringen, fordi det er det, som de unge kommer med.

Vibeke Svendsen er også formand for Dansk Industris udvalg for Små og Mellemstore virksomheder. 

Blog: Styrk danske virksomheders forskning og udvikling

I lyset af at vi har haft et klimavalg, skal politikerne komme lige så langt frem i bussen som virksomhederne. Gitte Haar, medlem af bestyrelsen i Fischer Lighting, KLS Pureprint, Plus Pack

Styrk sundhedssektoren

Adm. direktør Keld Thorsen fra medicovirksomheden Life Science Robotics ApS, mener at sundhedssektoren er blevet udsultet for længe. Budgetterne er i kørt i bund, så der ikke er midler til at udvikle området. Der er brug for en effektivisering og digitalisering, fordi befolkningen bliver ældre og der er færre yngre til at arbejde som sundhedspersonale.

- Og vi bliver bare større og større. Vores BMI (Body Mass Index, red) stiger og stiger, så de fysiske løft bliver tungere. Jeg håber, at den nye regering vil allokere flere hænder og flere penge til udstyr, sådan at den danske medicoindustri har et rigtigt godt fodfæste og ikke skal hente alle erfaringer i udlandet, siger Keld Thorsen.

Klimavalg kræver handling

Gitte Haar er med i bestyrelserne for blandt andet Fischer Lighting, KLS Pureprint og Plus Pack. Hun ønsker en meget offensiv regering på det grønne område.

- I lyset af at vi har haft et klimavalg, skal politikerne komme lige så langt frem i bussen som virksomhederne. Vi skal ikke skændes om antallet af grise eller elbiler, men vi skal have noget regulering, der er bredt forankret, så vi kan sætte fuld speed på den grønne omstilling, siger hun.

Det vil gavne Danmark og virksomhederne, hvis en ny regering sikrer nogle langsigtede mål som et bredt flertal i Folketinget støtter.

Erhvervsuddannelse til hver anden ung

Direktør Palle Lind Jensen står i spidsen for Meyland-Smith A/S, der blandt andet producere rolatorer, opfordrer regeringen til at styrke indsatsen for at få flere unge til vælge erhvervsuddannelser.

- For 10-15 år siden var det på tale, at vi kun skulle være et udviklingsland. Vi har brug for at regeringen hjælper med at få 50 procent af de unge over på erhvervsuddannelserne igen. Ved at sige det er ok at vælge erhvervsuddannelser, opdager forældrene det også, siger Palle Lind Jensen, der også er medlem af Dansk Industris udvalg for Erhvervsuddannelser.

Læs også: De unge bider os i haserne - og det inspirerer

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold