Produktionschef Søren Sandersen, Paul E. Danchell A/S, forventer, at udviklingsprojektet i samarbejde med foreningen MADE Digital også vil kunne hjælpe andre virksomheder.

Foto: Steen Knarberg
06.08.19 DIB Nyheder

Forskere giver Danchell et forspring

Paul E. Danchell deltager i udviklings­samarbejde med foreningen MADE Digital, som har potentiale til at blive en gamechanger.

Profitabel produktion i Danmark er ikke blot investeringer i automatisering. Virksomheden Paul E. Danchell A/S kigger også i den teknologiske krystalkugle for at se, hvad der er på vej.

Allerbedst er det at være med til at udvikle teknologi, men det kan reelt være en stor mundfuld for en SMV med cirka 50 ansatte. Derfor har elektronikproducenten et samarbejde med foreningen MADE Digital, fortæller produktionschef Søren Sandersen.

- Samarbejdet giver os flere kræfter, end vi har alene. Forskere fra bl.a. Syddansk Universitet og Teknologisk Institut giver os den rette viden og teknologiforståelse, og da hele projektet bygger på vores virksomheds behov, er vi garant for, at funktionen er efterspurgt i virkeligheden, siger han.

Foreningen MADE hjælper virksomheder med at bevare produktion i Danmark ved at sikre adgang til ekspertise, som kan bistå i udviklingen.

Danchells projekt handler om at udvikle en maskine, som kan håndtere og montere forskellige komponenttyper – og ikke bare én lang række af ensartede hulmonterede komponenter. Endnu er målet ikke nået, men hvis det lykkes, kan Danchell producere billigere og bedre. Det er ikke eneste fordel.

- Projektet har et kæmpe potentiale. Det er noget, som alle elektronik­producenter vil kunne drage nytte af, og vi vil samtidig være nogle af de første, der implementerer det, siger Søren Sandersen og tilføjer:

- Det her er simpelthen den form for samarbejde mellem erhvervsliv og universiteter, man har efterspurgt i mange år.

Læs også: Stor gevinst ved produktion i Danmark

Skrevet af:

Nikolai Steensgaard

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold