H. P. Therkelsen A/S været én af initiativtagerne til at starte ”Padborg Elev Forum”. Det er en platform for områdets elever. Her finder eleverne et fællesskab blandt ligesindede, hvor de kan udveksle erfaringer og danne netværk på tværs af virksomheder og fagområde.

06.06.19 DIB Nyheder

H.P. Therkelsen vinder DI’s PraktikPladsPris 2019 i Sønderjylland

Det gælder om at sikre sig fremtidens faglærte. Derfor gør H.P. Therkelsen A/S en markant indsats for eleverne og også over for potentielle kommende elever. Virksomheden modtog derfor DI Sønderjyllands første PraktikPladsPris. På virksomheden er der i dag ti elever ud af dens 290 medarbejdere.

DI Sønderjylland uddelte for første gang i 2019 PraktikPladsPrisen, der gik til H. P. Therkelsen A/S, som sætter markant ind på at gøre opmærksom på de muligheder, der er ved at komme i lære på virksomheden. Det har ført til, at virksomheden for første gang er nået op på at have ti elever ansat.

Dels sørger virksomheden for at øge kendskabet til transportbranchen ved at holde en tæt kontakt til skolernes UU-vejledere og klasselærere. Det har resulteret i, at virksomheden efterhånden jævnligt modtager skoleklasser, der får en rundvisning på matriklen og en introduktion af arbejdsopgaverne i alle virksomhedens afdelinger. Det har de seneste to år sikret rigeligt med henvendelser fra unge mennesker, der ønsker at uddanne sig inden for transportbranchen.

Og dels har H. P. Therkelsen A/S været én af initiativtagerne til at starte ”Padborg Elev Forum”. Det er en platform for områdets elever. Her finder eleverne et fællesskab blandt ligesindede, hvor de kan udveksle erfaringer og danne netværk på tværs af virksomheder og fagområde.

Læs også: Lærlingepris til ung kvinde med stort potentiale

H. P. Therkelsen A/S går i front


- H.P. Therkelsen A/S vinder DI Sønderjyllands PraktikPladsPris 2019, fordi de går i front, når det gælder om at tage sig godt af lærlingene og sikre, at de har mulighed for gode arbejdsrammer og sociale rammer. Der er forskel på, hvor gode virksomhederne er til at tage hånd om og tage ansvar for at uddanne fremtidens faglærte. H.P. Therkelsen A/S er én af de virksomheder, der virkelig gør det godt. Det fortjener en stor anerkendelse, siger formand for DI Sønderjylland, Hans Olling.

Hos H.P. Therkelsen A/S kan projektkoordinator Inken Thaysen Dam i dag se, at de gode forhold, som eleverne har på virksomheden, og virksomhedens bestræbelser på at gøre sig lækker i forhold til skoleklasserne, har båret frugt.

- Stadig flere af de unge har valgt at søge en elevplads hos netop os, fordi de for år tilbage fik nogle gode oplevelser hos os. Det er vi glade og stolte over. I dag er vi stolte over at modtage PraktikPladsPrisen, siger Inken Thaysen Dam.

Læs også: Prisvinder startede ud som "stille og forsagt"

Forhåbentlig vil flere lade sig inspirere


Aabenraa Kommune arbejder aktivt for at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne ved gennem jobcenteret at lave kampagner for få flere voksenlærlinge og lærlinge.

- Arbejdet for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse har været i gang længe og foregår i et rigtig stærkt samspil med virksomhederne. Når vi er sammen om at fortælle, hvilke job- og karrieremuligheder erhvervsuddannelserne giver, skaber vi resultater. Det samme stærke samspil skal være med til at sikre gode lærepladser til fremtidens faglærte. Derfor håber jeg, at flere virksomheder vil lade sig inspirere af H.P. Therkelsen A/S, der gør en stor indsats for at uddanne fremtidens medarbejdere i transportbranchen, siger borgmester Thomas Andresen.

Læs også: Årets sønderjyske lærling yder topservice og er en god ambassadør

Fakta

Fakta om H.P. Therkelsen A/S
H.P. Therkelsen A/S er en familieejet virksomhed, der har eksisteret siden 1918. I dag har omkring 290 medarbejdere deres daglige gang i virksomheden - fordelt på lager, kontor og chauffører. H.P. Therkelsen A/S er specialister i transport- og logistikløsninger for temperaturkrævende stykgodsforsendelser mellem Skandinavien og Europa. Virksomheden har daglig drift af 200 køretøjer - deriblandt 160 egne multitempererede trailere.

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold