"Det giver klare fordele for os at bo i samme hus som udviklerne i Kapacitet, siger Allan Nygård Bertelsen (tv), direktør i iværksættervirksomheden Copenhagen Subsea.

Foto: Søren Nielsen
21.06.19 DIB Nyheder

Iværksætter: ”De fleste knækker nakken”

Virksomheden Copenhagen Subsea er første iværksætter, der lejer sig ind i innovationshuset ”TechStation”. Direktør Allan Nygård Bertelsen ser frem til at være en del af en dynamisk og innovativ hard tech hub.

Der mangler lidt ”motorstøj” fra kontorerne omkring direktør Allan Nygård Bertelsen. Han er med  virksomheden Copenhagen Subsea  den første iværksætter, der lejer sig ind i ”TechStation” – et hus, der har fokus på samarbejde om ny innovativ teknologi.

Tanken er, at kontorerne omkring Allan Nygård Bertelsen skal besættes af andre ”hard tech” iværksættere. De nystartede virksomheder skal sidde i storrum sammen med mere etablerede virksomheder – som Copenhagen Subsea. På førstesalen bor virksomheden Kapacitet A/S, der lever af at udvikle og producere hard tech produkter for andre virksomheder.

- Vi har tæt samarbejde med Kapacitet, som har hjulpet med at udvikle og også skal producere vores meget støjsvage, elektriske undervandsmotorer til kunder som Forsvaret, offshoreindustrien og private ubådsejere. Det giver klare fordele at bo i samme hus som dem, og jeg er også spændt på at møde de nye teknologivirksomheder, der er på vej ind i huset, siger Allan Nygård Bertelsen.

Han har dog lidt ondt af nogle af de unge iværksættere, der starter med store drømme og desværre ofte ender med at knække nakken.

- Det er et stort slid at starte en virksomhed op, og det kræver nogle kompetencer, som mange uerfarne iværksættere ikke helt er bevidste om. For dem kan det klart være en fordel at komme ind i et hus som TechStation, hvor de kan smalltalke og sparre med de erfarne og få hjælp til nogle af de ting, de ikke er så stærke i, siger direktøren.

Han håber for eksempel, at huset kan tilbyde iværksætterne nogle studentermedhjælpere, der kan hjælpe med at identificere potentielle kunder og finde relevante kontaktpersoner.

- Den slags arbejde er det de færreste iværksættere, der sætter pris på at udføre. Så jeg håber på, at den slags ydelser også kan blive en del af den pakke, man får som lejer, siger Allan Nygård Bertelsen. 

Jens Peter Bredholt er medskaber af TechStation, der skal hjælpe fremtidens danske produktion på vej.

Virksomheden Kapacitet bliver hjertet i "TechStation" huset, der skal huse iværksættere og startups på forskellige niveaer i udviklingen.

Foto: Søren Nielsen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold