Podcast Techtopia nummer 110 handler om science fiction design - og hvordan erfaringerne fra Google X måske kan hjælpe juryen i INDEX:Award-konkurrencen finde den vinder, hvis design bedst kan hjælpe verden.

17.06.19 DIB Nyheder

Kan godt design også redde liv?

Podcast: #designtoimprovelife er missionen for designprisen INDEX:Award, som har hjemme i København. Juryformand er den danske Google Hardware Design Manager Philip Battin. I Techtopia løfter han sløret for sit arbejde i tophemmelige Google X og giver sit bud på, hvordan den erfaring kan bruges til design, der kan redde liv.

Hos Google laver de små science fiction film af fremtidens mulige produkter og viser dem for hinanden. Den erfaring bringer dansk Google-designer med til INDEX:Award.

#designtoimprovelife er missionen for den internationale designpris INDEX:Award, som har hjemme i København. Siden 2005 er prisen blevet uddelt til design (og teknologi), som gør livet bedre for mange.

Og her tænkes ikke på gode stole eller smukke lamper, men på designløsninger som kan give højere livskvalitet og nye muligheder for verdens fattigste: 

F.eks. sugerøret Lifestraw, der kan rense forurenet vand eller dronefirmaet Zipline, som har stor succes med at levere mad og medicin til afrikanere, som bor i utilgængelige landområder.

INDEX:Award uddeles hvert andet år. 2019 finalisterne er netop offentliggjort. Finalisterne er fundet blandt 1.800 forslag, som er crowdsourcet via nettet.

Juryformanden er danske Philip Battin fra Google, der her i Techtopia lige om lidt løfter sløret for sit arbejde i Googles tophemmelige X-division og giver sit bud på, hvordan den erfaring kan bruges til design, som kan redde liv.

Bagefter kan du høre CEO Liza Chong fra INDEX pege på, at vi er i akutte problemer som menneskehed i form af klimatrusler, og hvordan en designpris kan bruges i den kamp for overlevelse.

Medvirkende:
Philip Battin, design manager, Google Hardware
Liza Chong, CEO, INDEX:Design to Improve Life

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold