Helen Kidane Feshaye kører sammen med kollegaen Torben Furbo Nielsen hver dag til Århus i de uger, de er på skole sammen.

Foto: Niels Hougaard
31.07.19 DIB Nyheder

”Nu hjælper jeg andre flygtninge”

Helen Kidane Feshaye er 38 år og kommer fra Eritrea. I 2014 kom hun til Danmark med sine fire børn. I Eritrea arbejdede hun med skat i det offentlige, og i 2017 startede hun på IGU-forløbet hos Pressalit i Ry.

– Arbejdet her er anderledes, end noget andet jeg har lavet før. Jeg skal arbejde med mange forskellige maskiner, siger Helen Kidane Feshaye.

I begyndelsen var den største udfordring sproget. En ting er hverdagsord, men når man arbejder i en produktionsvirksomhed bliver ord som gaffeltruck, palleløfter og sikkerhedssko vigtige at lære.

– Mine kolleger hjælper mig meget med sproget. Når jeg kommer til at sige noget på engelsk, hjælper de med at oversætte til dansk, siger hun.

I dag er hun færdig med IGU-forløbet. Nu uddanner hun sig til industrioperatør sammen med kollegaen Torben Furbo Nielsen og hjælper andre flygtninge, der er i samme situation, som hun var for lidt over to år siden.

– I begyndelsen var jeg selv meget forvirret over, hvad IGU var. Men nu hjælper jeg andre flygtninge med at forstå, hvad forløbet går ud på, så de selv kan komme i gang, siger hun.

Læs også: Pressalit uddanner flygtninge og danskere i parløb

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold